Napi friss

Varga Izabella: „Nem gyűjtök nyugdíjra, úgy tervezem, aktív öregasszony leszek”

Vannak alig hihető dolgok az életben, az, hogy a színésznő betöltötte az ötvenet, egy közülük. Különösen annak fényében, hogy jobban néz ki, mint valaha.

1 Csínek, Izunak, Belluskának becézték, a testvére olykor bosszantásból Bandzselinának hívta a már gyermekként is sokat sportoló kislányt. Iza ugyanis hamar megtanult karatézni. Minél korábban kezdi valaki a sportot, annál jobb!

2 Egész életében szeretett a természetben lenni. Gyermekként a családjával gyakran járt a Tiszára, de az Adriára is, ahol volt egy csónakjuk. Ott tanult meg búvárkodni.

3 „Hálás vagyok anyuéknak, hogy kíváncsiak voltak rám. Arra, hogy ki vagyok, ki lehetek, és hagyták megélni a dolgokat. Hagytak hibázni, tévútra menni is. A feltétel nélküli szeretet tudatában nőttem fel, amit megkoronáztak feltétlen bizalommal, ennek köszönhető, hogy mindig meg tudtam valósítani azokat a dolgokat, amelyekbe belevágtam. Soha nem telepedtek rám, soha nem befolyásoltak, mindig szabad voltam.”

4 „Anyutól tanultam meg, hogy nőnek lenni jó, hogy a nőiességemet pozitívan éljem meg, és hogy az önfeláldozás az egyik legszebb dolog a világon. A példáján láttam, hogy a család és a gyerekek vannak az élet középpontjában, és miattuk lemondani álmokról, vágyakról olyan áldozat, ami bőven megtérül.”

5 „Van, aki a házasságát, a kapcsolatát akarja megmenteni egy fogyással, más csak meg akar felelni az elvárásoknak. Én nem a férjem miatt változtam meg, nincs baj a házasságommal, se a köztünk lévő szenvedéllyel. Ha lenne is, régen rossz­ lenne, ha így akarnám helyrehozni. Én önmagamért változtam, önmagamnak akartam bizonyítani. És elárulok egy titkot, magam miatt ezt véghezvinni sokkal könnyebb volt, mint ha más kedvéért tettem volna” – mondta akkor, amikor a Storynak 2015-ben bikiniben mutatta meg életmódváltásának ragyogó eredményét.

6 „Megértem azokat a nőket, akik nem akarják a családjuk elől elvenni az időt, de előbb-utóbb mindenki talál egy-egy órát a sportra. Én akkor találtam meg, amikor a kisebbik lányunk is iskolás lett. Jógázni és piláteszre jártam, azután kezdtem el komolyabban edzeni, végül egy személyi edző is segített. Tisztában vagyok azzal, nem mindenkinek van pénze konditeremre, edzőre, de a séta, a kocogás ingyen van. De a világhálón is sok tornavideó van, ami segíthet” – biztatta a nőket saját példáján keresztül.

7 „Amikor a mozgás már az életem része lett, azután kezdtem el jobban odafigyelni az étkezésre. A változások 85 százaléka az étkezésen múlik – vallja a színésznő, aki a paleoétrend híve. – Persze bolond lennék sanyargatni magamat, például újkrumpliszezonban én is tepsis krumplit eszem, de akkor is csak háromszor étkezem naponta, utoljára este ötkor.”

8 „Fogyni evéssel lehet, szépülni sporttal, külön-külön nem sokat ér egyik sem.”

9 Hisz a kisebb-nagyobb változás fontosságában. „Nem félek a változástól, mert a változás nemcsak valaminek a vége, hanem valaminek a kezdete is.”

10 „Fél hatkor már ébren vagyok, egy jó kávé mellett előveszem a tervezőnaplómat, megtervezem a napomat, a következő hetet, hónapot. Gondolkodom, elmélkedek a céljaimon, a vágyaimon, és így, hogy ezeket tudom előre, minden sokkal könnyebb, mindenre van is idő. Így tudom a legtöbbet kihozni magamból, az életemből.”

11 Pár éve kitűzte magának a célt, hogy megszerzi a valaha volt legjobb fizikai formáját, és ez jó ideje sikerült is neki. „Ezért adok bele apait-anyait a sportba, a még egészségtudatosabb táplálkozásba. Futok, erőnléti edzésre járok, és csak lassan felszívódó szénhidrátokat fogyasztok.”

12 „Hiszem, hogy minden életkort tartalmasan kell élni, ezért kell előre tervezni, ezért kell előre készülni, még ha ez a része nem is annyira látványos, mint az eredmény. Az én életembe a családomon kívül ez hoz kiegyensúlyozottságot, nyugalmat és boldogságot, hiszek a saját erőmben, a befektetett energiában, soha nem unatkozom.”

13 „Életközepi kiégés? Hallottam róla, de én arra nem érek rá” – mondta akkor, amikor az életuntságról faggatták.

14 „Az élet minden időszaka igenis legyen tartalmas, nem kell lemondani semmiről, ne féljünk belevágni az új feladatokba, kihívásokba. De tervezni kell, építeni magunkat, és előre gondolkodni, aztán a vetés után aratni, és élvezni azt a boldogságot, amit a befektetett energia hoz. Nekem ez bejött, és nagyon élvezem.”

15 „Nem gyűjtök nyugdíjra, úgy tervezem, aktív öregasszony leszek.”

Kiemelt kép: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!