Napi friss

Galambos Lajos az ügyvédjén keresztül üzent: „Nem kell aggódni értem”

Lassan négy hónapja, hogy újra rács mögött van a trombitaművész. A Story az ügyvédjén keresztül érte utol őt.

Nap mint nap szárnyra kap valami hír arról, miként érzi magát Galambos Lajos a börtönben… Pletykáltak már súlyos állapotról, depresszióról, sőt még betegség miatti szabadulásáról is – utána jártunk, mi az igazság Lajcsi­ hogylétéről. Ügyvédje szoros kapcsolatot ápol a zenésszel, vele kommunikál a legtöbbet. Dr. Csontos ­Zsolttól első kézből értesültünk a tényről, hogy Lajcsi valóban nincs jól. „A bevonulásától a betegszobán tölti a napjait. Nem javul az egészségügyi állapota, mondhatni, napról napra rosszabb. Nyilvánvalóan az alapbetegségeinek nem tesz jót ez az élethelyzet. De a rémhírekkel ellentétben nincsen életveszélyben!” – szögezte le dr. Csontos, aki hozzátette: Lajcsi napjait úgy kell elképzelni, mint amikor valaki kórházban fekszik, és éjjel-nappal nővérek figyelnek rá. Csak épp a zenész betegtársak nélkül, egyedül van egy szobában, és idejét azzal tölti, hogy várja, hogy a szeretteivel beszélhessen.

Nem halaszthatott

A zenészt áram-, víz- és gázlopás miatt ítélték el. Jogerősen három és fél év börtönbüntetést kapott, amiből négy hónapot már korábban előzetesben letöltött. Egészségügyi állapota miatt hónapokig váratott magára a börtönbe vonulása, de végül elutasították a halasztási kérelmét, és áprilisban a baracskai börtönben meg kellett kezdenie a büntetés letöltését.

Ügyvédjén kívül a családtagjaival is rendszeresen kommunikál. Ez az idő pedig feltölti a következő alkalomig, amikor újra beszélgethetnek, személyesen viszont, amióta benn van, még senkivel sem találkozott. „Lajcsi nagyon tartja magát. Kérhetné börtönpszichológus segítségét, de még nem tette meg, ebből is tudom, hogy jól van” – árulta el az ügyvédje, aki által a zenésszel is kapcsolatba kerültünk. „A tudat tart életben, hogy ki fogok menni innen. És a családom támogatása. Nem kell aggódni értem” – üzente a zenész, aki levélben és olykor Skype-on is tudja tartani a kapcsolatot a szeretteivel. Védőjével pedig azon vannak, hogy a kérelmeiket mielőbb pozitívan elbírálják, és a kiszabott, három év hat hónapos büntetését ne kelljen leülnie.

Kiemelt kép: Korponai Tamás/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!