Napi friss

Kitálalt Elvis Presley volt szeretője: „Számos alkalommal láttam, hogy újraélesztik”

Linda Thompsonnak eleinte imponált, hogy a világ egyik leghíresebb férfijával jár, aztán minden pokollá változott.

Az egykori szépségkirálynő, később színésznő Linda Thompson 1973-tól öt évig volt Elvis Presley szeretője, néhány hónappal az énekes halála előtt szakított vele. A Király és Linda akkor ismerkedtek meg, amikor a lány Miss Tennessee lett. Elvist elbűvölte a 22 éves szépségkirálynő, és imponált neki, hogy a lány még szűz. „Brutális volt velem, de hát ártatlan voltam, fogalmam sem volt, milyen a szex, azt hittem, ez a természetes. Később megértettem őt, valószínűleg a dühét vezette le, hiszen akkoriban vált el tőle a felesége, Priscilla, és magával vitte egy szem lányukat is” – tudatta Linda a Királyról írt botránykönyvében.

A fiatal lány mégis imádta őt, a Beatles mellett ő volt a világ leghíresebb zenésze, imponált neki, hogy Elvis őt választotta élettársául. Csakhogy az élet, ami Lindára várt, rémálommá vált… Elvis egészsége a válása, 1973 után után rohamosan romlott. Még abban az évben kétszer is túladagolta magát, és küzdött gyógyszerfüggőségével is. Ennek ellenére intenzíven turnézott, bár fellépéseit egyre nehezebben bírta végigcsinálni. Az idegei felmondták a szolgálatot, volt nejét, lányát, az apját, de még Lindát is folyamatosan terrorizálta. Kényszerítette, hogy vényköteles gyógyszereket írasson fel és váltsa ki, amit aztán Elvis marokszám evett. „Úgy élt, mint egy vámpír – meséli könyvében Linda. – Nappal aludt, este dolgozott, éjszaka bulizott, és egyre csak hízott. Mivel elvesztette szép külsejét, és már nem ő volt a lányok álma, ráadásul semmi energiája nem volt, depressziós lett. Gyakran ki kellett hívni az orvosát, mert túladagolta magát, számos alkalommal láttam, hogy újraélesztik…”

Linda emiatt mondja azt, hogy Elvis egy szánalmas ember volt, de hogy miért szörnyeteg? Mert mindenre lőtt, akár ember, akár tárgy volt… „Hangulatingadozásai veszélyesek voltak. És mivel mindig nála volt a fegyvere, lőtt örömében, lőtt, ha ideges volt.” Egyszer még az apjára, Vernonra is ráfogta a fegyvert, centiken múlt, hogy a golyó nem találta el. „Máskor házibuliban kezdett el lövöldözni, de egy Las Vegas-i szállodában is rálőtt egy alkalmazottra, mert szűknek találta a lakosztálya fürdőszobáját. Ha tévéműsor nem tetszett neki, kilőtte a képernyőt, ha a kocsija nem indult, akkor kiszállt, és egy sorozatot engedett a kocsijába, nem érdekelte, hogy ül-e benne valaki.”

Linda azt állítja, hiába volt sztár Elvis, rendkívül unalmas ember volt, például öt év alatt mindig ugyanazt ette: fasírtot hagymás tört burgonyával, borsóval. Csak egyszer látta hamburgert enni. Persze Lindának is elege lett, és nem sokkal Elvis halála előtt elhagyta őt. Ekkor már számtalan különféle betegségben szenvedett: zöld hályog, magas várnyomás, vesekárosodás kínozta. Végleg tönkrementek az idegei, utolsó napjaiban már az ágyból sem tudott felkelni. 1977. augusztus 16-án új barátnője, Ginger Alden eszméletlenül találta a fürdőkádban, szívrohamot kapott, és a mentők már nem tudták megmenteni a legenda életét.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!