Napi friss

Egerszegi Krisztina 49 éves lett: „Örülök, ha a pohárban a negyedéig van víz, ha meg a feléig, akkor az már csuda jó dolog!”

Idézeteivel köszöntjük az olimpiai bajnokot.

Egér, ahogyan még ma is sokan nevezik, 14 éves volt élete első olimpiáján, Szöulban 1988-ban 200 méter háton aranyat, 100 méter háton pedig ezüstérmet szerzett. Mindenki emlékszik, ahogyan Vitray Tamás kiabált neki, és egy ország szorított: „Gyere, Egérke! Gyere, kicsi lány!” Férje Vigassy Ádám, akit Krisztina a Mátrában, Ágasváron ismert meg egy gyermekprogram döntőjén. Első randevújuk egyéves évfordulóján, 1999 májusában házasodtak össze. Három gyermekük van Bálint, Barnabás és Zille. Gondolatai is értékesek, íme:

„Olykor esténként, behuppanva a fotelbe visszagondolok arra, hogy egy-egy olimpiai felkészülés közben azt gondoltam, ennél több, feszítettebb munka nincs is a világon. Milyen naiv voltam! Azóta naponta végzem a többszörösét odahaza, mégis mindig akad valami, amiről úgy érzem, még meg kellett volna tennem…”

„Ha valaki gyereket vállal és gyereket nevel, komolyan oda kell tennie magát, hogy mindent megadjon nekik. És itt nem az anyagiakra gondolok, hanem a szeretetre, a lelkiekre. Nehéz, hogy ne törjük le a szarvukat, de azért próbáljuk őket irányítani, az általunk gondolt helyes útra terelni.”

„Mivel pocsék színésznő lennék, és fogalmam sincs, hogyan kell mosolygós arcot vágni az elvárásnak megfelelően, azt találtam ki, hogy ilyenkor mindig valamelyik szerettemre gondolok. Bálintra, Barnusra, Zizikére, vagy éppen a férjemre, Ádámra, és ilyenkor úgy elérzékenyülök, hogy mosolyra húzódik a szám.”

„Én örülök annak, ha a pohárban a negyedéig van víz! Ha meg a feléig, akkor az már csuda jó dolog.”

„Nem tetszik, hogy az emberek a gépekhez meg az okostelefonokhoz vannak kötve, hogy az emberi kapcsolatok is azon keresztül alakulnak. Egyre jobban elvész a személyes találkozás varázsa, egyre kevésbé figyelnek oda egymásra az emberek.”

„Túlontúl felgyorsult lett a világ. Túlontúl bonyolult, manipulált lett ahhoz, hogy követni tudjam. A sport is nagyon megváltozott. És nagyon örülök, hogy még akkor úszhattam, amikor úsztam. Az még egyszerűbb, számomra mindenesetre felfoghatóbb világ volt. Valahogy emberibb léptékű. Más értékek domináltak.”

„Nem csak az a nagy sportoló, aki nyerni tud, hanem az is, aki egy pofon után fel tud állni!”

Kiemelt kép: Gordon Eszter/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!