Napi friss

György herceg – Ausztráliában a „köztársaság gyilkosának” nevezték

Vilmos herceg és Katalin hercegné legidősebb gyermeke kereken egy évtizede tartja lázban a világot.

Egy ember világra jövetelét sem várták annyian, mint György hercegét. 2013. július 22-én a St. Mary’s Hospital előtt több ezer sajtómunkás tolongott, a tévék és az internetes hírportálok órákon át milliós nézettséget generálva egy mozdulatlan bejáratot mutattak… Azt leste mindenki, mikor nyílik ki az ajtó, és jelentik be a hírt: megszületett Nagy-Britannia jövendőbeli királya. Mint utólag kiderült, a királyfi 16:24-kor érkezett meg, de ezt csak este nyolc után jelentették be. Négy óra privát szféra jutott neki, hiszen azóta a nyilvánosság előtt éli a mindennapjait.

Mindössze kilenc ­hónaposan vett részt élete első állami látogatásán. Új-Zélandra és Ausztráliá­ba kísérte el a szüleit. A két ország a Nemzetközösségi Királyság része, amelynek valamikor majd ő lesz a királya. Az úton a statisztikák szerint másodpercenként 14 fotó készült róla… Ausztráliában a „köztársaság gyilkosának” nevezték, mert soha nem látott magasságba emelkedett miatta a monarchia támogatottsága, Új-Zéland gazdaságát pedig egyenesen felturbózta. Érkezésével ugyanis az egész világ figyelmét felhívta az országra, a következő két hétben 129 százalékkal nőtt a helyi hotelekben a foglalás, és megemelkedett az oda szóló repülőjegy-igénylés is…

Még kapható a Story Rejtvény különszáma!

A folytatást keresse a ­Story Rejtvény különszámában, melyben 24 oldalnyi fejtörő feladványt és számos izgalmas olvasnivalót is talál.

Kiemelt képek: Profimedia

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!