Napi friss

Whitney Houston – Robert De Niro megmenthette volna

A 2012-ben elhunyt énekesnő még mindig csak 60 éves lenne.

Mindenki egyetért abban, hogy a 48 évesen tragikus halált halt énekesnő szomorú sorsáért az exférje felelős, aki tönkretette az életét, és akinek rabságából haláláig nem tudott szabadulni. Egyetlen döntésen múlt minden: Whitney élete akkor siklott ki, amikor két férfi közül a rosszfiút választotta. Ugyanis egy olyan sztár is mélyen gyászolt az énekesnő halálakor, akiről kevesen sejtik, milyen személyesen érintette Whitney Houston megrázó halálhíre. Robert De Nirót egy szenvedélyes, ifjonti szerelem emléke kísérti, amelyről kevesen tudtak – ám Whitney talán ma is élne, ha az ő történetük másképpen alakul. A legendás színész annak idején filmbeli partnerének akarta megnyerni a gyönyörű és sugárzóan tehetséges Whitney-t, aki a Több mint testőr című filmjével nemcsak énekesnőként, de színésznőként is mindenkit lenyűgözött. A munkakapcsolat nem jött össze, ám a fekete nők iránti vonzalmáról híres színész szenvedélyes szerelemre lobbant a nála húsz évvel fiatalabb énekesnő iránt. „Robert odáig volt érte, virágcsokrokkal és ajándékokkal bombázta – emlékezett vissza a sok évvel ezelőtti történetre egy hollywoodi életrajzíró. – Egyszer egy játék macit küldött neki méregdrága gyémánt fülbevalókkal a fülében.”

Whitney-nek persze hízelgett a heves udvarlás, és titkos viszony lett a dologból. Csakhogy közben már ott volt a színen a popsztár későbbi férje, Bobby Brown is, aki szintén ostromolta. „Whitney előtte már Bobbyval találkozgatott, és De Niro felbukkanása után őrlődött a két férfi között.” Hogy miért döntött a már akkor drogos ügyekbe keveredő rosszfiú mellett? Alighanem mert a szüleitől kezdve a menedzseréig mindenki lebeszélte De Niróról, aki szerintük úgyis csak szeretőnek akarta. „Nem való hozzád! Nem leszel más a világ szemében, mint a húsz évvel idősebb, híres De Niro babája. Ezt akarod? Fényes karrier vár rád, mellette azonban senki leszel” – győzködték.

Talán ezért, talán másért, de az énekesnő végül kiadta a világsztár útját, és Bobby Brownt választotta. Ma már tudjuk, ez a döntés romba döntötte az életét. A házasságnak tizenöt évig tartó drogos pokol, számtalan verekedésbe torkolló botrány, három vetélés, egy tönkretett lelkű gyerek, és végül Whitney tragikusan fiatalon bekövetkezett halála lett az eredménye. Hiába vált el Browntól, hiába próbált új életet kezdeni, hiába járta meg többször az elvonót, valójában az utolsó pillanatig képtelen volt elszakadni az exférjétől. Bár az utolsó éveiben más férfi is volt Whitney életében, udvarlója, a nála 18 évvel fiatalabb rapper, Jay R valójában nem volt más, mint Brown fiatalabb kiadása. Ugyanúgy zűrös dolgokba keveredett, és ugyanúgy drogozott, mint az elődje – mintha csak Whitney az exférje mását kereste volna. „A férjem volt a legpusztítóbb drog, amelyből kis híján halálos adagot kaptam” – vallotta be egy interjújában a válása után.

Kiemelt képek: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!