Napi friss

Gór Nagy Mária: „A hosszú kapcsolat egyik alap­pillére, ha hagyjuk a társunkat is a saját szenvedélyének élni”

Ez az oka, hogy általában egyedül utazik mindenhova. Albánia azonban most kivétel volt.

Az elmúlt három évben nem igazán nyílt alkalma utazni. A világjárvány, amit bár egészségileg jól viselt, kissé befelé fordulóvá és megfontoltabbá tette. Egészen mostanáig csak gondolatban tervezgetett. „Végre sikerült valóra váltanom egy újabb bakancslistás vágyamat, ezúttal Albániát fedezhettem fel, Durrasban jártam” – kezdte az élménybeszámolót.

Együtt vagy külön?

Kalandvágyának köszönhetően a világ számos országát bejárta. Többször repült Amerikába, Európába és Afrikába is, ahol nem csupán élményekre, barátokra is szert tett. Olyanokra is, akik ma is tárt karokkal várnák, ha ismét arra vezetne az útja. „Az a helyzet, hogy rendkívül nyitott természet vagyok. A kirándulás, az utazás tölt fel a legjobban. Ám a sors úgy hozta, hogy a társammal ebben a szenvedélyemben nem osztozhatok, így valahányszor útra keltem, kénytelen voltam társaságot keresni magamnak. Ez sosem esett nehezemre. És nem is nehezteltem azért a férjemre, ha nem tartott velem. Sokszor ráerőltettem ugyan ­Budára (Gulyás Buda operatőr – a szerk.) is az akaratomat, így együtt fedeztük fel Egyiptomot, Olaszország számtalan gyönyörű városát, sőt most Albániára is rábeszéltem. De neki azért nem ugyanazt jelenti egy hosszú utazás, amit nekem. És vallom, a hosszú kapcsolat egyik alap­pillére, ha hagyjuk a társunkat is a saját szenvedélyének élni. Mi most is így tettünk” – meséli.

Fotó: Archív

Férje új szenvedélye

A bőröndbe ezúttal egy nyaraláskor kevésbé szokványos tárgy, egy fuvola is bekerült. „Évekkel ezelőtt Buda megkért, ne vegyek neki több sporteszközt a születésnapjára, mert már úgy néz ki a lakásunk, mint egy fitneszterem. Akkor jutott eszembe, hogy a megismerkedésünk idején mennyire szeretett fuvolázni. A hangszere már rég nem volt meg, ezért a fiaimmal közösen kitaláltuk, veszünk neki egy újat. Akkor sikere lett, hogy azóta is komolyan veszi a zenetanulást. Mi több, iskolába is beiratkozott emiatt, és még az utazásunkra is magával hozta a hangszerét. Napozni viszont, velem ellentétben, egyáltalán nem szeret, így amíg én strandoltam, addig gyakorolt. Egy hét alatt erre csak két és fél napom volt, a hét többi részében esett. Nem bántuk, mert egy baráti házaspárral négyesben fedeztük fel a környéket. Albánia tele van gyöngyszemekkel, de azért meglepő a kontraszt, amit megtapasztaltunk: a luxus és a mélyszegénység sokszor ötszáz méteres távolságokra voltak egymástól.”

Máris újabb terve van

Ami azonban a leginkább lenyűgözte, az a kedvesség, amit a vendéglátóhelyeken tapasztalt. Amellett, hogy finomakat ettünk, kitűnő bánásmódban részesültünk – meséli lelkesen a színésznő, aki hazaérvén máris az újabb kikapcsolódást tervezi. – Imádom a wellnesst, minden élményfürdőt kipróbálok ilyenkor. Egy barátnőmmel, ­Adrienn-nel megyünk Zalakarosra. Évekkel ezelőtt is sokat utaztunk együtt, ezért úgy döntöttünk, felelevenítjük a régi élményeinket.”

Kiemelt kép: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!