Napi friss

Meryl Streep – 28 évesen majdnem felhagyott a színjátszással

Végül szerencsére meggondolta magát, és ma már ő a legtöbb Oscar-jelöléssel rendelkező színésznő.

Augusztus 8-án érkezik a nagy sikerű Gyilkos a házban (Only Murders in the Building) sorozat harmadik évada a Disney+-ra. A folytatásban pedig nem más, mint Meryl Streep csatlakozik az egyébként is sztárokban gazdag szereplőgárdához. Ennek kapcsán szedett csokorba a streamingszolgáltató öt izgalmas érdekességet a színésznőről.

Az igazi neve nem is Meryl Streep

Meryl Streep 1949. június 22-én Mary Louise Streep néven született a New Jersey állambeli Summitban. Nevét édesanyja és nagyanyja után kapta, akiket mindketten Marynek hívtak, valamint édesanyja legjobb barátnője, Louise Buckman után. A Meryl nevet az édesapja találta ki neki, ami annyira ráragadt, hogy igazából sosem hívta senki Mary Louise-nak.

Egy ébresztőórán múlt, hogy jogász legyen

1971-ben elvégezte a Vassar College-ot és jelentkezett a jogi egyetemre, de az interjú reggelén véletlenül átaludta az ébresztőt. Streep ezt egy jelnek vette, és úgy gondolta arra utal, hogy más álmokat kell követnie. Végül a Yale School of Dramára ment, a többi pedig már történelem.

Első filmje után majdnem felhagyott a színészkedéssel

A Meryl Streep: Anatomy of an Actor című könyv szerint Streepnek az 1977-es Júlia című Jane Fonda-filmben játszott kis szerepe kellőképpen rossz élményt jelentett ahhoz, hogy kétségbe vonja a karrierjét. „Rossz volt a parókám, majd a Jane-nel forgatott jelenetből kivették a szavakat, és egy másik jelenetben a számba adták – mondta Streep. – Azt gondoltam, szörnyű hibát követtem el, több filmet nem csinálok. Utálom ezt a szakmát.”

Több nyelven és akcentussal tud beszélni

Ha van valami, amiről Meryl Streep híressé vált, az az, hogy mennyire pontosan el tudja sajátítani a különböző akcentusokat. Attól kezdve, hogy A Vasladyben Margaret Thatchert alakította, egészen a Julia Childig mindenkinek lemásolta a beszédstílusát, a nyelvérzéke pedig még az anyanyelvi beszélőket is képes volt megtéveszteni.

Oscar-rekorder

Meryl Streep minden idők legtöbb Oscar-jelöléssel rendelkező színésznője: 21 jelölésnél jár. Kevésbé ismert tény, hogy az első Oscar-díját egy vécé tetején hagyta. Ezt a díjat az 1979-es Kramer kontra Kramer című filmben nyújtott mellékszerepéért kapta.

Kiemelt kép: Disney+

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!