Napi friss

Joshi Bharat – Kiderült, melyik kaszthoz tartozik Indiában

Az indiai származású médiaszemélyiségnek már a neve is elárulja, mi az eredeti foglalkozása.

A brahminok tradicionális foglalkozásuk szerint papok voltak a hindu templomokban, de a kasztot a nevelők, tanítók, törvényhozók, tudósok, kereskedők képezték. Ehhez a kaszthoz tartozott Joshi Bharat családja is, akinek már az édesapja is jövendőmondással foglalkozott. „A Joshi azt jelenti a nevemben: akinek jogosítványa van ahhoz, hogy jövendőmondással foglalkozzon. Szanszrkit eredetű név, a jövendőmondás tudományát jelenti az ősi Védákban” – magyarázta az Abaházi Presszóban.

Bár Joshi látta, ahogy édesapjához folyamatosan hálálkodni járnak az emberek, miután bejött a jóslata, kamaszként még lázadt az ősi hagyományok ellen, és egyáltalán nem így képzelte az életét. Mégis úgy alakult, hogy évtizedekig ez jelentette a fő bevételi forrását Magyarországon, egészen addig, amíg 52 évesen a TV2-höz került. „Felhívott egy teljesen idegen, szeretett volna beszélgetni velem, de azt nem tudta, hogy előző nap felmondtam a Bábszínházban, mert lefokoztak. Miután látta Vitray Tamás műsorát, megkérdezte, csinálnék-e egy sorselemző irodát. Azt mondtam, az kizárt, én nem vagyok jós. Végül a keleti filozófiát és az ezoterikát használva nyitottunk egy stúdiót az Ilka utcában. Törőcsik Mari, Eszenyi Enikő is eljött hozzám, és nagyon nyitottak voltak.”

Joshi híre hamar elterjedt, ráadásul az egyik népszerű újság, az Ifjúsági Magazin hasábjain is ő jövendölte meg a híres emberek jövőjét. Így került hozzá Abaházi Csaba is, aki saját műsorában árulta el, bevált-e az akkori jóslat. „Azt jósoltad, akkor voltam 22 éves, hogy 26 éves koromban meg fogok nősülni. Na de akkor a Sing Sing dübörgött, és jóképű fiatalemberek voltunk, szóval akkor nem jutott eszembe, hogy le akarom magam kötni. Végül majdnem igazad lett, mert 27 éves voltam, amikor megismertem azt a nőt, aki most már a feleségem.”

Kiemelt kép: Fülöp Dániel/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!