Napi friss

Sinéad O’Connor – Egy szem unokája és három gyermeke gyászolja

Sokak szerint 17 éves fia tavalyi öngyilkossága nagyban hozzájárult, hogy az ír énekesnő mindössze 56 éves korában elhunyt.

Sinéad O’Connor nem tagadta, hogy kábítószerfüggősége mellett mentális problémákkal küzdött egész életében. Nem volt könnyű a gyerekkora, de a hírnévvel sem tudott mit kezdeni, hiszen nem tudott és nem is akart megfelelni a zeneipar elvárásainak. Sajnos később magánéletében sem sikerült megteremtenie a harmóniát. 1987 júniusában hozta világra első gyermekét, Jake-et, aki akkori férjétől, John Reynolds-tól született. A házasság azonban nem tartott sokáig, 1991-ben elváltak. Az énekesnő 36 éves fiáról nem sokat tudni, mindig is kerülte a nyilvánosságot. Csupán annyi ismert, hogy a gasztronómia területén találta meg a számításait. O’Connornak Jake-től született meg egy szem unokája is még 2015-ben. Az énekesnő akkor boldogan kürtölte világgá a gólyahírt, mondván, egy álma vált valóra, hogy nagymama lett. A kisfiú nevét azonban azóta sem hozta nyilvánosságra a család.

Az énekesnő második gyermeke egy lány lett, Roisin, aki 1996 márciusában született. O’Connor akkor egy ír újságíróval volt együtt, de még lányuk születése előtt különváltak útjaik. Csúnya szakítás volt, ugyanis három éven át pereskedtek, kié legyen a gyerek felügyeleti joga. Végül az énekesnő belement, hogy Roisin az édesapjával éljen együtt, elismerve, hogy mentális problémái nem teszik lehetővé, hogy egyszerre két kisgyereket neveljen. Az immár 27 éves lányról sem lehet sokat tudni, csupán annyit, hogy örökölte édesanyja zenei tehetségét, de bátyjához hasonlóan ő is a gasztronómiában helyezkedett el, és cukrász lett. Édesanyja pedig egy percig nem bánta, hogy lánya nem a zeneiparban próbál érvényesülni.

Az énekesnő 2004-ben vált háromgyermekes anyává, amikor egy ír énekestől megszületett második fia, Shane. A fiú az első perctől kezdve nagyon anyás volt. „Igaza anya kicsi fia. A születése napjától imádja az anyukáját” – mesélte róla Sinéad O’Connor egy interjúban. Sean volt az egyetlen, aki édesanyjához hasonlóan zenei pályára vágyott. Azt nem tudni, hogy tehetséget örökölt-e az énekesnőtől, az azonban biztos, hogy ő is mentális problémákkal küzdött. Ez vezetett oda, hogy mindössze 17 évesen, 2022 januárjában öngyilkos lett. A tragédia rettenetesen megviselte az énekesnőt, aki fia halála után úgy fogalmazott, fiával olyanok voltak ők ketten, mint egy kettéhasított lélek. „Ő volt az egyetlen, aki feltétel nélkül szeretett” – fogalmazott egykor O’Connor.

Az énekesnő két nagyobbik gyermeke már felnőtt, de halálával hátra hagyta Yeshua nevű fiát, aki 2006-ban született, azaz csupán 17 éves, így még kiskorú. A tinédzserről csupán annyit tudni, hogy testvéreihez hasonlóan őt is érdekli a cukrászat, de tehetséges énekes, és zongorázni is remekül tud.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!