Napi friss

Rácz Jenő: „Családokat fogadunk örökbe és segédkezünk, mert ez a helyes út”

A sztárséf szeretné, ha minél többen beszélnének erről a fontos témáról.

Rácz Jenő egy igazán nemes célért küzd. A sztárséf szerint szomorú, hogy az embereket sokkal inkább érdekli a sztárok fényűző élete, mint a komor valóság. „Egy képmutató világban élünk… Tudom, a jó tett és a segédkezés egy száraz és unalmas téma, ami média vagy social media szempontjából kevesebb embert érdekel, mint hogy hova megy éppen az ember nyaralni, mit hord, mit tesz ki a kirakatba – fakadt ki az Instagram-oldalán a Konyhafőnök ítésze. – A média azt fogja közzétenni és az arcotokba tenni, amire folyamatos interakció van. Tehát, ha folyamatosan csak a pletykálós, fikázós történetekre van reakció, akkor azt fogja sugározni a média. Szomorú dolog ez, pedig ezeket kellene inkább megosztani, hogy vannak emberek és szervezetek, akik jót tesznek. Családokat fogadunk örökbe és segédkezünk, mert ez a helyes út, segítsetek ti is! – buzdította követőit az adományozásra a séf, aki a „Fogadj örökbe egy családot” mozgalom arca lett.

„Azok az emberek, akik példát mutatnak és akiket figyelnek, jó példát mutassanak! Ne csak azzal, hogy milyen ruhát viselnek, vagy hova mentek éppen nyaralni, mert azt mindenki ki tudja tenni a kirakatba. Szerintem az az igazán nagy erény és nagy dolog, hogy ha nemes célokat szolgálva, az embereknek segítünk és ezt a dolgot, hogy minket követnek és figyelnek ránk, nemes cél érdekében használjuk fel. Én ezt képviselem most, és e mellé álltam, szeretném, ha minél többen beszélnétek erről, mert ez egy fontos téma” – magyarázta a nemrég feltöltött videójában, ahol az alapítvány megálmodójával, Hollós Istvánnal szerepel.

A kezdeményezés célja, hogy havi rendszerességgel kapjanak segítséget a rászorulók. „A program keretein belül lehetőségük nyílik 1 éven keresztül beteg gyermekeket gondozó vagy nevelő családok támogatására. A támogatási keret családonként maximum 50 ezer forint havonta. A támogatni kívánt családot 10 személy vagy akár cég is támogathatja, de akár egyedül is örökbe fogadható egy család vagy 5000 forintnál több is adható. Minimum havi 5000 forint vállalással lehet belépni a programba” – szerepel az Egy Lépéssel Több Hollós István alapítvány weboldalán.

Kiemelt kép: RTL/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!