Napi friss

Kiderült, kik a legértékesebb celebek – Sebestyén Balázsnak nem sikerült megelőznie Majkát

Tizedjére rangsorolta a Forbes magazin a legértékesebb celebeket.

Tavalyi előretörése után Majka újrázott: az ózdi rapper-műsorvezető énmárkája lett a legértékésebb. Az összesített versenyben ezüstérmes Sebestyén Balázs pedig a legismertebb sztár Magyarországon – derül ki a Forbes idei A legértékesebb magyar celebek listájából. A lista tízéves történetének kétszeres éllovasa, Balázs idén is fej-fej mellett haladt Majkával a dobogó első fokáért: a címvédő műsorvezető végül sajtóemlítésekkel és online jelenlétével előzte be a Forbes augusztusi magazinjának címlapsztárját, Balázst. Majkát továbbra is előszeretettel bombázza csatornája, a TV2 főműsoridős lehetőségekkel, és a bulvár is előszeretettel ír róla. Rúzsa Magdi szintén tartja dobogós helyét: a magyar rádiós slágerlisták koronázatlan királynője stabilan az egyik legkedveltebb hazai sztár.

A dobogón túl Ördög Nóra, az elmúlt tíz év szerepléseit tekintve a lista legeredményesebb celebje a negyedik helyen, míg Istenes Bence és Hosszú Katinka egyet-egyet előrelépve az ötödik-hatodik helyen szerepel. Az élmezőny legnagyobb ugrását Csobot Adél tudta felmutatni: a Dancing with the Stars győztese a huszadik helyről a kilencedikre ugrott. Az új belépők közül Valkusz Milán és Marics Péter duója, a Valmar egyenesen szárnyal – első szereplésével tizenharmadik helyen nyitott a csapat, de figyelemre méltó Kajdi Csaba Cyla (17. hely), Tóth Andi (20. hely) és Azahriah (23. hely) debütálása is.

A Forbes módszertana hat kategóriában osztályozta a celebeket 1-től 10-ig terjedő skálán: ismertségük, láthatóságuk, kedveltségük, hitelességük, pénztermelő képességük és online jelenlétük került mérésre. Ezek átlaga adja az úgynevezett Forbes-Celebindexet (FCI), ami egy-egy szereplő énmákájának értékét mutatja.

Az összeállításban 2019-ben a tizedik helyen debütáló, idén a nyolcadik helyig menetelő Borbás Marcsit évről évre a legkedveltebb és leghitelesebb celebnek szavazza a közönség. Előbbi kategóriában tavaly ugyan Fördős Zé beelőzte, idén ismét nála landolt a két titulus. Az összesített bronzérmes, Rúzsa a második legkedveltebb, Zséda pedig dobogós. A Forbes kutatása alapján a nézők és a szakmai zsűri együttese Ördög Nórát és Sebestyén Balázst tartja a második és harmadik leghitelesebbnek.

Ha a kőkemény számokról van szó, pénztermelő képességét Kasza Tibi tudja a leginkább demonstrálni. A Challenge étrendkiegészítővel ráadásul saját malmára hajtja a vizet, így milliárdos árbevételével és adózott eredményével nem kérdés az üzleti siker. A hitelesség viszont igen: a Gazdasági Versenyhivatal tavaly júniusban indított vizsgálatot vállalata ellen, és bár az ügyben még nincs verdikt, a műsorvezető márkaegészség-indexe esett. Ugyanígy a róla szóló online tartalmak elérése is csökkent – tavalyhoz képest tizenegy helyet hátracsúszva Kaszának idén a 16. pozícióval kell beérnie.

Hasonlóan nagyot, tíz helyet esett Rubint Réka (18. hely), akinek hirtelen kétszázezer követővel megugró Instagram-oldaláról húsvétkor cikkezett a sajtó. A lista abszolút negatív rekordját azonban férje, Schobert Norbi jegyzi: a Norbi Update adósságával és az ezt követő negatív médiahullámmal küzdő fitneszguru a tavalyi 19. helyezésével szemben idén kiesett a legértékesebb celebek közül.

A legnagyobb példányszámban eladott napilapok, heti sztármagazinok, valamint periodikusan megjelenő magazinok közel ezerkétszáz címlapjának szemléje épp ezt a feltételezést erősíti meg. A legkelendőbb témákat az elmúlt egy évben Berki Mazsi, Kulcsár Edina és G.w.M. szolgáltatta: Berki a Forbes címlapmegjelenések gyakoriságát pontozó összesítésének első, Kulcsár harmadik, párja pedig negyedik helyezettje lett. A reprezentatív kutatás ugyanakkor a hitelességi-kedveltségi kategória legaljára sorolta őket. Kulcsár ezt a hátrányt még le tudta küzdeni, így a 32. helyig jutott – Mazsinak és G.w.M-nek azonban már nem sikerült a bravúr.

Kiemelt kép: Dömötör Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!