Napi friss

Lékai-Kiss Ramóna – Munkavédelmi sisakot húzott, és olyan helyre ment, ahová senki sem teheti be a lábát

A tévés-színésznő is tudja, lehet, soha többé nem térhet vissza az elzárt területre.

Az első csók emléke, a középiskolai évek és számos más élmény is a veszprémi várhoz köti Lékai-Kiss Ramónát, aki örömmel fogadta el a megújuló veszprémi várnegyed nagyköveti feladatait. „A veszprémi vár a szívem csücske. Itt csattant el az első csók, itt voltam középiskolás, a kisfiamat is ide hoztam először babakocsival” – mondta Ramóna, aki Veszprémben született, ott töltötte a gyermekkorát, illetve férjével, Lékai Máté kézilabdázóval és kisfiukkal is több éven át éltek a vármegyeszékhelyen.

A színész-műsorvezető Vörös Tamással, a Veszprémi Főegyházmegye főépítészével és Illés Virág turisztikai vezetővel járta be a megújult várnegyedet, többek között az Érseki Palota turisták által is látogatható termeit. „Veszprém igazi ékköve Magyarországnak. Most, hogy hosszabb idő után visszatértem a várba, még inkább így gondolom. Nagyon sokszor jártam itt kicsiként, nagyként, anyukaként, kisgyerekkel, a férjemmel, a szüleimmel, a barátaimmal, a mostani látogatás azonban olyan élmény volt, ami tényleg újat tudott adni” – fogalmazott a tévés-színésznő.

Legutóbbi látogatása során olyan helyeket is felfedezett, ahol még soha nem járt. „Olyan helyekre juthattam el, ahová eddig nem lehetett – és ki tudja, hogy valaha lehet-e még. Mindenkit arra biztatok, hogy jöjjön, vegyen részt a vezetett túrákon, mert ez egy megismételhetetlen élmény” – mondta a színész-műsorvezető. A Work in Progress 2023 programsorozat keretében a veszprémi várnegyedbe érkezők kiállításokon, vezetett sétákon és különleges túrákon ismerhetik meg a barokk épületeket és a nagyközönség előtt korábban elzárt kerteket.

Kiemelt kép: Nagy Lajos

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!