Napi friss

Rádióban tér vissza a TV2 egykori képernyőse

Július második felétől heti rendszerességgel lesznek hallhatóak a Mex Rádió hullámain a Napló riportereként ismertté vált Dorogi Gabriella Embermesék című sorozatának epizódjai.

Dorogi Gabriella a Napló riportereként közel 20 év alatt több száz riportot készített. A szerkesztőségben rövid időn belül ő lett az az újságíró, aki előtt olyan emberek is megnyíltak, akik másnak nem voltak hajlandóak nyilatkozni. Így azokat a témákat is rábízták, amelyektől egy érző ember szíve még kívülállóként is megszakad. Az ő tolmácsolásában ismerhettük meg többek között Márk felejthetetlen történetét is, aki mindössze négyévesen életét vesztette egy rutinnak számító mandulaműtét közben.

A Naplóban leforgatott riportok nyomán született meg a Kőleves – Ha köved van, mindened van című könyv, amely a legizgalmasabb és egyben legmegrázóbb történeteket tartalmazza. Egy részük videó formájában is elérhető a YouTube-on Embermesék címmel. „Egy időben rengeteg író-olvasó találkozón vettem részt a könyvvel az ország minden táján. A jelenlévők kaptak egy üres papírt és egy tollat, és azt kértem tőlük, írják fel mindazt, amiért hálásak. Szinte minden társaságban akadtak olyanok, akik annyira sanyarúnak érezték a saját sorsukat, hogy üresen maradt előttük a papír. Ekkor levetítettem nekik Márk történetét, aminek hatására egyre bővültek a hálalisták, és hirtelen a korábban hezitálók kezében is elkezdtek buzgón forogni a tollak. Azt gondolom, hogy mára nagyon eltávolodtunk attól, hogy őszintén tudjunk hálát érezni. Annyira magukkal ragadnak bennünket a hétköznapi, kisebb-nagyobb problémák, hogy szinte mindent természetesnek veszünk. Pedig ha jobban végig gondoljuk, minden nap történik velünk olyan dolog, amiért hálásak lehetünk. Ezek a történetek erre is kiválóan alkalmasak” – tette hozzá Gabriella.

Az Embermesék Dorogi Gabriellával a Mex Rádióban című műsor hétfőn 9 és 10 óra között, valamint szombaton 8 és 9 óra között lesz hallható. Ősztől pedig a tervek szerint a bemutatott családok jelenlegi életébe nyerhetünk betekintést, megtudhatjuk, miként alakult a sorsuk a forgatás óta eltelt években. „Számomra puszta munkánál mindig is sokkal többet jelentettek ezek a riportok, és korántsem értek véget akkor, amikor a vágást befejeztük, és leadtuk a kész anyagot. Bennem ezek a történetek tovább éltek, egy-egy fájdalmasabb eseménybe kicsit én is belehaltam. Nagyon várom, hogy azokkal az emberekkel, akik a legnehezebb időszakukban is nyitottak voltak felém, az életükbe engedtek, újra felvehessem a kapcsolatot, és bízom benne, hogy sok-sok pozitív fejleményről számolnak majd be. Ha már a háláról beszélünk, én azért is hálás lehetek, mert rendkívül gazdag életutam volt. De mindez nem ér semmit, ha csak magamban őrzöm, és nem adom tovább ezeket a csodálatos történeteket” – mondta Dorogi Gabriella.

Kiemelt képek: Mex Rádió, Ványi Ákos/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!