Napi friss

Kiderült, hol folytatja frakkban és csokornyakkendőben tanulmányait évek múlva György herceg

Már most be kellett az iskolába iratkozni, még neki is!

Egy paparazzofotó buktatta le a királyfit, amikor szüleivel, a walesi hercegi párral ellátogatott abba az iskolába, amelyet majd csak három év múlva fog elkezdeni. A híres Eton College bentlakásos fiúiskoláról van szó, amely a windsori kastéllyal átellenben található, és amelyet VI. Henrik alapított 1440-ben.

György jelenleg a Windsor melletti Lambrook Schoolba jár testvéreivel, Sarolta hercegnővel és Lajos herceggel, és 13 éves koráig még biztosan az iskola tanulója marad. Ám Etonban ahhoz, hogy oda bekerüljenek a nebulók, annak a tanévnek a június 30-áig kell beiratkozniuk, amikor a fiú betölti a 10. életévét, ami ugye a második számú trónörökös esetében idén július 23-at jelent.

A kizárólag fiúknak fenntartott bentlakásos iskola 1350 diáknak ad otthont, félévenként 20 000 dollárba kerül, és már a beiratkozásért is 500 dollárt kell kifizetni. Minden tanulónak külön felnőtt mentora van, a diákok tizenöt százaléka külföldi. Vannak ösztöndíjasok is, de valójában csak az arisztokrácia tagjai és az ingen gazdagok engedhetik meg gyerekeiknek az osztályon fölüli taníttatást, amelyből egyenes út vezet a világ legjobb egyetemeire. Eton egyfajta képzés a politikai életre, több miniszterelnök is e falak között tanult, és azt mondják, az itt szerzett baráti, társasági, illetve később gyümölcsöző gazdasági kapcsolatok a leghasznosabbak.

Az etoni egyenruha nagyon híres, hogy kényelmes-e a egy fiatal fiúnak, az más kérdés, de Angliáról beszélünk, és ami működött háromszáz éve, azon minek változtatni. A mindennapi öltözet része a fekete zsakett, a mellény, a keménygallér és a hajszálcsíkos nadrág. Minden diák fehér nyakkendőt visel, amit csíkként a gallér alatt hordanak. Ez különbözteti meg őket a felelős beosztásban lévőktől, akik csokornyakkendőt hordanak. Rangjukat úgyis kimutathatják, hogy más színű mellényt, nadrágot vagy mellénygombot hordanak. A Hat Kiválasztott, a legjobb tanulók ezüstgombokat hordanak, míg az Eton Közösség tagjai tetszés szerinti ruhát viselnek különös szabású szürke nadrággal. A Királyi Ösztöndíjasok fekete talárt hordanak a frakkjuk felett. A Házkapitány, minden kollégiumi épületben a legidősebb fiú szürke, pettyes mellényt hord. Ember legyen a talpán, aki ezt megérti, ám ha Vilmos hercegnek ment, aki szintén e falak között tanult, és míg öccse, Harry herceg Etonban csak bukdácsolt, ő kitűnőre vizsgázott évi három alkalommal, akkor menni fog György hercegnek is.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!