Napi friss

Fischl Mónika: „Alapvetően mindenbe kicsit túlzott vehemenciával vetem bele magam, a magánéletemben is”

Az operett koronázatlan királynőjének az a véleménye, hogy nincs értelme szenvedély nélkül élni.

Hogyan fog telni az idei nyár?
Fischl Mónika: Vegyesen, munkával és pihenéssel. A színházi évad részemről a Nagymező utcában már véget ért. Nyáron életem első opera-mesterkurzusát tartom Sopronban, aztán édesanyámat elviszem Horvátországba, ahova velünk tart a 16 éves lányom is a kedvesével. Ez lesz az első ilyen alkalom, hogy négyesben kelünk útra… Nagyon rohan az idő! Aztán lesznek fellépéseim is, például a 100 Tagú Cigányzenekarral, illetve lesz egy különleges estem Szentendrén, ahol egy mexikói énekessel, Enrique de Allendével adunk közös koncertet, A szenvedély színei lesz a címe.

Hogyan kerül egy mexikói tenor Magyarországra?
F. M.: Az operett műfajának köszönhetem, hogy megismerkedhettem Enriquével. Tavaly szeptemberben ünnepeltük Kálmán Yvonne-­nak, Kálmán Imre lányának a születésnapját, ott hallottuk először egymást énekelni. Rögtön eldöntöttük, hogy szeretnénk valamit közösen létrehozni. Az est a tangó műfajából táplálkozik, főként duettek lesznek benne, minden a szenvedély köré épül majd. Mexikóban ő a legismertebb crossover, vagyis több zenei műfajt ötvöző tenorista, aki ősszel a Carnegie Hallban debütál majd. A tangóban és az operettben egyébként az a közös, hogy ugyanazzal az intenzitással fordul az érzelmekhez, így a szerelemhez is. A XX. század elején élte ráadásul az operett műfaja is a virágkorát, éppen akkor, amikor az argentin tangó jeles képviselői alkottak Dél-Amerikában.

És ön mennyire szenvedélyes a magánéletében?
F. M.: Rák a csillagjegyem. Szenvedélyesen őrzöm az otthonomat, nagyon szeretek otthon lenni, és tényleg igazi anyatig­ris vagyok. De alapvetően mindenbe kicsit túlzott vehemenciával vetem bele magam, a magánéletemben is. Én azt mondom: nincs értelme szenvedély nélkül élni, mert az adja az élet sava-borsát.

Kiemelt kép: Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!