Napi friss

Tina Turner hatalmas áldozatot hozott a boldogságért

Az énekesnő szinte újjászületett, amikor második férjét megismerte, de ehhez egy fájdalmas döntést is meg kellett hoznia.

Éppen tíz évvel azután, hogy agresszív, zsarnokoskodó első férjétől, Ike Turnertől elmenekült, a düsseldorfi reptéren Tina találkozott élete nagy szerelmével. A német zenei producert, Erwin Bachot az európai lemezkiadója küldte, hogy menjen ki a repülőtérre az akkor már szupersztár énekesnőért, és kísérje el a szállodájába. 1986-ot írtunk, Tina a negyvenes évei közepén járt, a férfi pedig 16 évvel fiatalabb volt nála.

„Azt akartam, hogy szeressen”

Mégis szerelem volt első látásra, méghozzá kölcsönösen, bár ezt csak később vallották be egymásnak. „Amikor először találkoztunk Erwinnel, szinte elektromos kisülést éreztem – mesélte az énekesnő. – Később kiderült, hogy ő is. Sosem hittem, hogy tényleg létezik ilyesmi, de akkor és ott megtörtént velem.” Arról is őszintén beszélt, hogy ő volt a kezdeményező fél. Eleinte ugyanis csak barátkoztak – a férfi vélhetően nem mert közeledni a világsztárhoz. Amikor aztán pár hónap múlva elutazott Los Angelesbe meglátogatni Tinát, az énekesnő volt az, aki végül kendőzetlenül kimondta, mire vágyik. „A szex korábban soha nem volt igazán fontos nekem, annyi bántást kaptam a férfiaktól. De akkor, negyvenes nőként hirtelen iszonyúan vágytam Erwin érintésére. Hogy szeressen! Mert gyerekként senki nem szeretett, később a férfiak sem szerettek soha. De akkor kerek-perec kijelentettem, hogy szerelmeskedni akarok vele. Életem legjobb döntése volt!” – idézte fel.

Második férje, Erwin harminc év után is írt neki szerelmes leveleket (Fotó: Profimedia)

Együtt végig az úton

Bár az esküvővel 27 évig vártak – hivatalosan csak 2013 nyarán házasodtak össze –, a kapcsolatuk összesen 37 esztendőn át kitartott, egészen Tina nemrég bekövetkezett haláláig. Svájcban, a Zürichi-tó mellett fekvő Küsnachtban építették fel közös otthonukat, és a „rocknagyi” életében először tökéletesen boldog volt egy párkapcsolatban. Még néhány éve is így áradozott a férjéről: „Erwinnel több mint harminc éve vagyunk együtt, de még mindig ír nekem szerelmes leveleket. Van a világon még egy ilyen romantikus férfi?” Párja nem mindennapi tettel is bizonyította odaadását, gyakorlatilag megmentette az életét: Tinának adta az egyik veséjét, amikor súlyos veseelégtelenség miatt dialízisre szorult. „Miközben a műtétre vártam, csak sírtam, és azt hajtogattam Erwinnek: ’Hát még most sem bánod, hogy egy ennyivel idősebb nőt vettél feleségül?’ – írta az énekesnő önéletrajzi könyvé­ben. De férje tartotta benne a lelket mindvégig, amíg fel nem épült. – Azt mondta, nem hagyhatom őt itt, még nem készült fel arra, hogy elveszítsen. A sors azt akarta, hogy az úton együtt menjünk végig” – idézte fel.

Anyaként kudarcot vallott

A nagy szerelem kedvéért Tina végleg hátrahagyta régi életét, és szülőhazájával, Amerikával együtt az akkor a húszas éveikben járó fiait is, Craiget és Ronnie-t. Nem tagadta: soha nem tudott igazán jó anya lenni, többek közt azért sem, mert gyerekként ő maga sem kapott soha anyai szeretetet. Úgy ahogy tartotta velük a kapcsolatot, de gyakorlatilag nem nagyon találkoztak. Később magát is okolta, amikor elsőszülött fia 2018-ban, 59 évesen öngyilkos lett. Aztán tavaly télen a kisebbik fia is meghalt, őt a rák ölte meg 62 évesen. Tinának volt két nevelt fia is első férje, Ike révén, velük gyakorlatilag teljesen megszakította a kapcsolatot. És úgy hírlik, soha nem találkozott a Ronnie-tól született két unokájával és a dédunokáival sem…

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!