Napi friss

Csongrádi Kata 70 éves lett – 7 érdekesség Latinovits Zoltán egykori menyasszonyáról

Hihetetlen, de nemrég kerek jubileumot ünnepelt az örökké mosolygó, remek humorú színész-énekesnő.

1 – 1953. május 18-án született Budapesten Csongrádi Mária néven látta meg a napvilágot, csakhogy édesanyját is ezen a néven ismerték rendezőként és színészként, így az első nyilvános balettvizsgája után átíratták a keresztnevét Katalinra.

2 – Latinovits Zoltán meny­asszonya volt. Olyan nagy szerelem volt ez, hogy szinte természetes volt, összeházasodnak. Ám nem sokkal a kézfogó után a menyasszony felbontotta az eljegyzést. Úgy érezte, hogy Latinovits és korábbi párja, Ruttkai Éva örökre összetartoznak, a színészkirály pedig soha nem lehet teljesen az övé.

3 – Férjével, S. Nagy István dalszerzővel egy diszkóhajón találkozott, akit nemes egyszerűséggel, mint mindenki, csak S-nek szólított. „Felkészülten érkeztem, ugyanis a kollégáim folyton cukkoltak: nem iszol, nem dohányzol, nem beszélsz csúnyán, hogy fogsz te beilleszkedni a társaságba?! A cigarettát választottam, vettem is egy dobozzal. A fedélzeten megpillantottam S-t. Amikor rá akartam gyújtani, tűzzel kínált, mire megjegyeztem, milyen szép öngyújtója van. ’Tessék, a magáé’ – mondta.” Kétszer ment férjhez nagy szerelméhez. Harminckét év után a kórházban, ahol férje akkor nagybetegen feküdt, esküdtek újra. „István a harminckettedik házassági évfordulónk előtti napon kérte meg újra a kezemet. Viccelődve mondta, ad egy kis gondolkodási időt, hogy alaposan megfontolhassam a válaszomat.”

4 – Ezért nem lett gyereke. „Amikor összekerültünk Istvánnal, óriási adóssága volt, azt kellett törlesztenünk, és egy kis albérletben laktunk – emlékezett vissza a Story­ban a színésznő, és pont emiatt nem mertek gyereket vállalni. Amikorra pedig kifizették a tartozást, István betegsége miatt már túl késő volt. – Nagyon bánom, hogy nem szültem.”

5 – Kevesen tudják, hogy fél vesével él. Vagy ahogyan ő mondja: kettő helyett egy veséje van.

6 – Egy alkalommal a tengerből a parti őrség mentette ki, mert olyan helyre tévedt, ahol cápaveszély volt.

7 – Fodor Zsóka a fogadott nővére. „Tíz nappal később van a születésnapja, mint az enyém.”

Kiemelt kép: Rákosi Péter/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!