Napi friss

Eszményi Viktória és Heilig Gábor: „Működő és működésképtelen házasság van, és a miénk működik”

A házaspár idén ünnepli negyvenedik házassági évfordulóját. Ez idő alatt pedig azt is bebizonyították, hogy van visszaút egymáshoz.

Bár hivatalosan kerek évfordulójuk van ebben az évben, 46 éve már, hogy ők ketten összetartoznak. Fiatalon ismerkedtek meg egymással közös szenvedélyüknek, a zenének köszönhetően. „A férjem nemcsak kiváló gitáros, de remek szövegíró és zeneszerző is. A legnagyobb szólóslágerem, a Vidéki lány szövegét neki köszönhetem. Az 1981-es Táncdalfesztiválra három dalt adtunk be, és a bizottság ezt választotta ki, aminek akkor én nem nagyon örültem. De Gabi megnyugtatott, hogy ez a dal olyan, mint én vagyok – mesélte még korábban a Meglepetésnek Eszményi Viktória. Eleinte csak munkakapcsolat kötötte őket össze, az énekesnő azonban egy idő után rádöbbent: több van köztük, mint korábban gondolta. Csakhogy ekkor még egy Norbert nevű férfival élt párkapcsolatban, az érzelmeinek viszont nem tudott megálljt parancsolni. Fiatalok voltak, így még eleinte izgalmas volt, hogy titkolóztak a kapcsolatukról, ám ez egyre terhesebbé vált a számukra. Az énekesnő végül egy év után döntött: végleg szakít Norberttel, mert senki mással nem akart lenni, mint Heilig Gáborral. – 23 éves sem voltam, amikor ez történt, de hát az élet mindig hoz olyan dolgokat, amire az ember nincs felkészülve” – mondta minderről Viktória Jakupcsek Gabriella egyik műsorában.

A két előadó aztán 1983-ban hivatalosan is összekötötte az életét, és még ugyanabban az évben megszületett Tamás fiuk. Heilig Gábor nemrég egy interjúban elárulta, esküvőjük nem úgy sült el, ahogy tervezték. „Mi jó poénnak gondoltuk, hogy a titkos kis puritán esküvőnk után mindenkivel közöljük, immár férj és feleség vagyunk, ez azonban nem jól sült el. A családban többen megbántódtak azon, hogy nem lehettek ott a nagy pillanatunknál, és mi is csak akkor éreztük át ennek a jelentőségét. Az egyetlen dolog, amit az esküvőnkkel kapcsolatban sajnálunk, hogy elvettük a szeretteinktől a személyes jelenlét örömét. Később rájöttünk, tévedés volt, hogy mi, akik nap mint nap változatos életet éltünk, fellépésről fellépésre jártunk, az esküvőt csak egy kis formalitásnak gondoltuk. Ma sem rendeznénk hetedhét országra szóló vigadalmat, de a boldogító igen kimondásakor a szeretteink biztos ott lennének” – mondta a Meglepetésnek.

Esküvőjükön rajtuk kívül csak két tanú volt jelen (Fotó: Archív)

Azt mondják, két dudás nem fér meg egy csárdában, a közös szakma mégsem volt negatív hatással a házasságukra. „A duettalbumaink mellett mindketten fontosnak éreztük a saját zenei pályánkat. Gabi a 100 Folk Celsiusban, később a Favágók zenekarban játszott, én különböző műsorokban szólistaként működtem közre. A magánéletünkben is szabad teret adunk egymásnak. Például Gabi a barátaival rendszeresen csinál programokat, én a barátnőimmel utazgatok, de akár jógázunk is együtt.” Azt sem tagadják, hogy náluk is voltak konfliktusok, ezek közül talán a legsúlyosabb, amikor több mint húsz évvel ezelőtt úgy tűnt, véget ér a házasságuk. „A viták sokszor abból adódtak, hogy más a vérmérsékletünk: én elég pörgős vagyok, Gabi pedig rendkívül nyugodt természetű ember. Gyakran előfordult az is, hogy túlságosan rá akartam erőltetni az akaratomat, csak azzal nem számoltam, hogy egy idő után megelégeli, hogy én akarom hordani a nadrágot. Ezért is óriási lecke volt számomra az az időszak, amikor összecsomagolta a holmiját, és elköltözött otthonról” – idézte fel évekkel ezelőtt a Best magazinnak Eszményi Viktória.

A színpadon is megértik egymást (Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu)

Végül szerencsére visszataláltok egymáshoz, és házasságuk azóta is töretlen. „Azt gondolom, olyan nincs, hogy jó vagy rossz házasság. Szerintem működő és működésképtelen házasság van, és a miénk működik” vélekedett korábban Heilig Gábor. És mi tartja össze ennyi év után a kapcsolatukat? Azt mondják, nemcsak a közös alaptermészet, de a különbözőségeik is. „Kell az azonos alaptermészet, de a másságok is. És ami fontos, ezeket a másságokat el kell fogadni, sőt meg is lehet szeretni. Persze Gabi is képes rendszeresen otthagyni dolgokat, ahol nem kellene, de én csak megmosolygom ezt, majd fogom, és a helyére teszem – így az énekesnő, aki szerint az is fontos, hogy a problémáikat mindig együtt akarják megoldani. Nem utolsósorban pedig a tartós kapcsolat egyik alappillére a mindent áthidaló humoruk! – Azt hiszem, a mi kapcsolatunk a hosszú évek alatt megélt eseményekből rakódik össze, emellett pedig otthon állandóan jó, szívélyes légkör uralkodik” – mutatott rá a Fél Kettő című műsorban Eszményi Viktória.

Nem esett messze az alma a fájától

Eszményi Viktóriának és Heilig Gábornak egy fia született, Tamás, aki szintén zenész lett. A népszerű Punnany Massif basszusgitárosa. Máig szoros kapcsolatot ápolnak egymással, napi kapcsolatban vannak, a szülők legnagyobb örömére fiuk ráadásul a közelükben is lakik.

Kiemelt kép: Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!