Napi friss

Havas Henrik páros lábbal szállt bele Friderikusz Sándorba és Náray Tamásba

Bár a Tanár úr elismeri a televíziós kollégája szorgalmát és fáradhatatlan érdeklődését, valamint a divattervezőből lett író sokszínűségét, tehetségüket mégis megkérdőjelezi.

Havas Henrik közösségi oldalán szedte ízekre a két hírességet, miután Friderikusz Nárayval folytatott podcastbeszélgetése felrobbantotta az internetet. „Friderikusszal kezdem, ő a televíziózásban mindent tud abból, ami engem soha nem is érdekelt: odafigyel a díszletre, a kellékekre, gondja van a fényre és a hangra, a legjobb szakemberek készítik számára a háttéranyagokat – olvasható Havas írásában. – Ő szinte mindent tud a televíziózásról, amihez én hülye vagyok, csak az a kis apróság hiányzik belőle, ami viszont bennem megvan: a tehetség – jelentette ki a televíziós, majd így folytatta: – Ha bennem annyi alázat és szorgalom lett volna, mint Friderikuszban, vagy mondjuk, a Frei Tamásban, már irodalmi Nobel-díjas lennék, de mint tudjuk, mindössze harminc jó-rossz (többségében persze jó) riport- és portrékönyvre futotta belőlem.”

Havas Henrik Náray Tamást sem kímélte, pontosabban annak írói kvalitásait, miután elolvasta az egykori divattervező Volt egyszer egy varrodám című könyvét. „A titkárnőm figyelmeztetett, hogy Náraynak óriási rajongótábora van, és ha belekötök, kapok majd a pofámra rendesen – írta, vállalva ezzel a kockázatot, hogy össznépi harag zúdul rá. – Ennek a könyvnek két fontos haszna van. Fontos dolgokat, meg kevésbé fontos dolgokat is megtudunk a divatszakmáról, illetve feketén-fehéren kiderül, hogy ahhoz, hogy jó könyvet írjál, nem elég az elszántság, a műveltség, az olvasottság, a szorgalom, de még a megtervezett mondanivaló sem. Nem árt, ha van egy kis tehetség, mármint az íráshoz. Na most sajnálatos módon Náray Tamás nagyon sok mindenben lehet tehetséges, de az írás nem tartozik ezek közé!” – osztotta meg véleményét Havas Henrik.

Náray némasági fogadalmat tett

Bár Náray Tamás eddig is csupán ritka alkalmakkor fejtette ki a véleményét a nyilvánosság előtt, a Friderikusz Podcastot követő lavina után azonban úgy döntött: némasági fogadalmat tesz. „Többet ilyen jellegű, témájú és érintési körű interjút nem fogok adni. Ami tudható lehet a külvilágnak velem kapcsolatban, utoljára elmondtam, és ezzel az ’aktussal’ az elbeszélgetéseket magamról, a közéletről és az ebben a topicban alkotott állásfoglalásomról, ha úgy tetszik, véleményemről, egyszer és mindenkorra lezártnak tekintem!” – írta az Instagram-oldalán Náray Tamás.

Kiemelt kép: Schumy Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!