Napi friss

„Ha feleségül vettem volna Dianát, egy év múlva elválunk”

Így él most Lady Di nagy szerelme, Hasnat Khan, aki élete egyetlen interjújában mesélt a hercegnével való kapcsolatáról.

Ma már egyértelmű a barátok, rokonok elmondása alapján, hogy Diana hercegné nem szerette Dodi Al-Fayedet, vele csak féltékennyé akarta tenni és visszaszerezni azt a férfit, aki visszautasította a szerelmét. A trükk végzetes döntésnek bizonyult, 1997. augusztus 31-én a hercegné Dodival együtt autóbalesetben elhunyt.

A ma 65 éves dr. Hasnat Khan mindössze egyszer, 2013-ban adott interjút. Ebben elmondta, hogy akkor ismerte meg a walesi hercegnét, amikor az 1995-ben egy szívműtéten átesett ismerősét látogatta meg a londoni Royal Brompton kórházban, amelyet maga is támogatott, és amelyben dr. Khan dolgozott. Itt ecsetelték Dianának az orvos tehetségét, bámulatos képességeit, remek operációit, a hercegné pedig ezután találkozni akart vele. „Diana már akkor is egy melegszívű, nagylelkű nő volt, nem egy hercegné. Sem akkor, sem később nem volt közöttünk hierarchia, nem mutatta, hogy ő a társadalom csúcsán áll. Egyszerű, közvetlen asszony volt – fogalmazott egykor Khan. Valójában még ma sem tudja senki, hogy miként alakult ki a hercegné és Khan kapcsolata. – Soha nem fogom nyilvánosságra hozni a részleteket” – erősítette meg az orvos.

Hasnat Khan nehezen viselte a médiafigyelmet (Fotó: Getty Images)

A kapcsolat mindenesetre fejlődött, Khan, akit a hercegné csak Mr. Csodálatosnak becézett, elmesélte, hogy Diana inasa az autója csomagtartójában csempészte be őt otthonába, a Kensington-palotába. Diana, aki ezeken az éjszakákon kimenőt adott a személyzetnek, az ajtóban, pólóban és rövidnadrágban várta kedvesét. Egyik nap egy gyorsétteremből rántott csirkét rendeltek, máskor a hercegné készített egy szendvicset, és tévéztek, beszélgettek. Diana ilyenkor el is mosogatott maguk után. Néha a férfinél töltöttek egy-egy napot, és úgy éltek, mint egy átlagos pár, a hercegné még porszívózott is ilyenkor!

A férfi szerint kötelékük 1996-ban vált komollyá, amikor Diana hivatalos látogatást tett Pakisztánban. „Valójában a szüleimmel, a családommal találkozott. Hagyományos muszlim ruhát vett fel, öt órai teára érkezett, és kedvesen beszélgetett. Végignézte a fotóalbumokat, mindent tudni akart rólam, rólunk” – mesélte Khan.

A viszonyra azonban fény derült, és Khan élete rémálom lett, mindenhova követték, a lapok arról írtak, hogy a hercegné feleségül akar menni hozzá. „Ha feleségül vettem volna Dianát, egy év múlva elváltunk volna. Túl nagy volt a kulturális különbség, és bár akkoriban azt írták, hogy Diana áttért volna miattam a muszlim hitre, erről soha nem beszéltünk, és nem hiszem, hogy mint az anglikán egyház jövendő fejének, Vilmos hercegnek az édesanyja ezt meglépte volna. Az életünk, a mindennapjaink is nagyon távoliak voltak, olyan, mintha én a Marson, ő meg a Vénuszon élt volna. Idegesített a médiafigyelem, zaklatták a családomat, a barátaimat, és ez több volt, mint amit én el tudok viselni. Én nyugodt, csendes ember vagyok, ez a kapcsolat pedig zűrzavart okozott az életemben.”

Diana és Dodi emlékműve a végzetes baleset után (Fotó: Getty Images)

Hogy miért szakítottak, arra Khan nem volt hajlandó válaszolni, de az elmondottakból lehet sejteni az okokat. Ez valamikor 1997 késő tavaszán történt. Diana pár héttel ezután kezdett viszonyt Dodi Fayeddel. Soha nem akart az egyiptomi playboyhoz feleségül menni, mert Hasnat volt élete második nagy szerelme. Arra a kérdésre, hogy ez igaz-e, Khan kitérően felelt: „Én soha nem találkoztam Dodival, nem ismertem őt, nem tudom, mennyire passzoltak egymáshoz. Talán jelez valamit, hogy Diana hetente írt nekem, kétnaponta felhívott telefonon azon a végzetes nyáron. Az utolsó levelét a halála után hozta a posta.” Az interjúban egyébként megjegyzi, hogy otthonában semmi sincs, ami Dianára emlékeztetné a férfit. „Minek is – tette hozzá Khan –, amikor a világ időről időre tesz róla, hogy soha se tudjam elfelejteni őt!”

Az orvos 2006-ban megnősült, de a házasság 18 hónap múlva válással ért véget. 2012-ig Londonban élt és dolgozott, majd hirtelen felmondott, és Malajziában kezdett praktizálni. Öt évvel ezelőtt újra megházasodott.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!