Napi friss

Stohl András sem tudta nézni a Párharc gyomorforgató párbaját

Mischinger Péter és Kósa L. Rita erőpróbáját látva több szereplő inkább elfordította a fejét.

Rózsaszín papucsos madárpókot kellett a szájába tennie és egy percig ott tartania Mischinger Péternek és Kósa L. Adolf feleségének, Ritának a Párharc legutóbbi adásában. A két versenyző taktikája hasonló volt: az állatokat potrohukkal háttal tették a szájukba, hogy az állat még véletlenül se szaladjon le a torkukon, a pókok így csáprágóikkal az ajkaikba kapaszkodva lógtak ki – ez kiemelt képünkön is jól látható. A látvány igen felkavaró volt, a többi játékosok közül többen elfordultak, míg a műsorvezető, Stohl András is eltakarta a szemét, hogy ne lássa a párbajt. A műsorkészítők is minden bizonnyal érezték, hogy a jelenetek felkavarók lehetnek, ezért a képernyőn többször is alábbi kiírás jelent meg: „A játékosok biztonságát a feladatok során szakértők figyelik. Ne próbálja ki otthon!”

Visszatérve a párbajra: amíg Peti látványosan nem bírta a fájdalmat, addig Rita – mindenki döbbenetére –  rezzenéstelen arccal állta a sarat. A többiek szerint mások a buszra szoktak abban a testhelyzetben várakozni, amit ő vett fel, amíg az állatot a szájában tartotta. „Nagyon fájt, közben láttam Petinek a szemét, és tudtam, hogy neki is fáj. Ez adott erőt. Ha ő kibírja, én is kibírom, és megmutatom ennek a nagy embernek, hogy a kicsi is tud annyit” – magyarázta később Rita. Undorukat legyőzve az erőpróbát végül mindketten tejesítették, ám nem úszták meg sérülés nélkül: mindkettejükbe alaposan belemartak az állatok. Petinek a nyelve és az ajka is vérzett, ami végigcsurgott az állán a játék végén. De arckifejezésén is végig látszott, hogy óriási fájdalommal küszködik. „Nem tartok attól, ha meg kell fogni, de a számba betenni már erős. Én is kíváncsi voltam, meg tudom-e csinálni” – mondta a sportoló, aki hozzátette, ő, aki bírja az „undorító dolgokat”, és direkt keresi az életben az „aberrált szituációkat”, biztos volt benne, hogy teljesíti a feladatot.

A madárpókok marását sokan tévesen halálosnak ítélik, ám inkább darázscsípéshez hasonlítható érzésről számoltak be azok, akik eddig ilyesmit átéltek. A nyolclábú, szőrös állatok méregkarmaikkal szó szerint megmarják az áldozatukat. Mérgük ellen pedig az állat fajától, korától és a marás jellegétől, valamint a marás területétől is függhet a felépülés ideje, ami általában pár nap alatt lezajlik.

Kiemelt képek: tv2play.hu/Párharc

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!