Napi friss

Kajdi Csaba – Anyák napjára édesanyja kedvenc virágából köttet csokrot

Télen-nyáron szemet gyönyörködtető szirmoktól pompázik Cyla otthona. Növények iránti szeretete gyerekkorában kezdődött.

Egy óriási park övezte villában nőtt fel. „Tele volt ősfákkal, platánokkal, ezüstfenyőkkel és tiszafabokrokkal – meséli. – A közeli dombot tavasszal ellepték a gyöngyvirágok, de egymás után nyílt a petúnia, a pünkösdi rózsa, az erdei pajzsika, ahogyan a különböző páfrányok is. Otthon még a füvet sem vágtuk, mert ott nőtt a kankalin és a harangvirág. Emlékszem, a kert végén volt egy pergola, amire rózsát futtattak fel.” Annak idején Csaba a szomszéd Magdi nénitől tanulta el a kertészkedés csínját-bínját. „Például azt, hogy mely virágok ültethetők össze, melyiket kell metszeni. Míg a többi gyerek videójátékozott, én túrtam a kertet.”

Egy szép anyák napi csokor: viola, peónia (babarózsa), angol rózsa és boglárka pompázik együtt (Fotó: Birton Szabolcs/fotocentral.hu)

A Visage modellügynökség tulajdonosának felnőttként is fontos, hogy friss virágok vegyék körül. Ugyanakkor odafigyel, honnan szerzi be őket. Egy barátnőjén keresztül ismerte meg Sade Nadit, a Sasplant Virágszalon tulajdonosát, akivel mára szoros baráti viszonyt is ápol. „Kevés ehhez hasonló üzlet van Budapesten. Itt tényleg minőségi árut találok. Nem adnak el elnyílt virágot, megbízhatóak. Sok produkciónak is dolgoznak. Itt mindig úgy érzem magam, mintha egy párizsi vagy monacói virágüzletben járnék.” Csaba hetente vásárol otthonába vágott virágot. „A szürke hétköznapokon, ha épp nincs semmi vidámság körülötted, jó érzés, hogy legalább friss virág van az asztalodon.” Nagy kedvence például a liliom, amit mindig bimbós állapotában vásárol, és gondos odafigyelésének köszönhetően két-három hétig is kitart. A tavaszi virágok is – úgy, mint a tulipán vagy a nárcisz – gyakran díszítik az otthonát. A rózsával azonban, azt mondja, meggyűlik a baja, édesanyja viszont vele ellentétben remekül bánik vele. A közelgő anyák napjára is abból köttet majd neki egy csokrot.

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!