Napi friss

Kiderült, ki a brit királyi család legnépszerűbb tagja

11 450 embert véleményét kérdezték meg napokkal III. Károly május 6-ai koronázása előtt.

Miközben London belvárosát már lezárták a szombati koronázás miatt, esténként és éjjel pedig a hadsereg alakulatai és a katonazenekarok masíroznak az utcákon a nagy napra gyakorolva, mi több, azt is lemérték, hogy a hatlovas hintó hány perc alatt teszi meg a palota és az apátság közötti utat, az is kiderült, hogy Nagy-Britannia határozottan támogatná a monarchiát, ha holnap erről népszavazást tartanának. Ez derült ki egy átfogó felmérésből, amelyet a Daily Mail szemlézett.

Sokak szerint furcsa rendszernek tűnhet a monarchia a mai korban, de működik, ezért a megkérdezettek 68 százaléka megtartaná a királyság intézményét, de ugyanennyien mondták, hogy a királyi családnak modernizációra van szüksége. A köztársaságpártiak egyharmada csak elvileg szeretné eltörölni a királyságot, mivel úgy látják, a monarchia még mindig politikán felül áll, és a királyi család jobban tud kapcsolatot teremteni a hétköznapi emberekkel, mint a választott politikusok.

A királyi család népszerűségi listáját amúgy Vilmos walesi herceg vezeti 64 százalékkal, második holtversenyben Anna hercegnő, a király húga és Katalin walesi hercegné 62 százalékkal. Őt követi III. Károly, majd sógornője Zsófia edinburghi hercegné, a férje, Eduárd, a hetedik helyen pedig Kamilla királyné áll. Meghan Markle 18 százalékos népszerűségnek „örvend”, négy százalékkal lemaradva férjétől, Harry hercegtől.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!