Napi friss

Schell Judit – Két New York-i utazása is Jimmyhez fűződik

A tavalyi év legjobb heti sorozata címet nyerte el A Király, a színésznő alakítása pedig jócskán hozzátett ehhez a sikerhez.

Edit asszony szerepét Schell Judit kollégájának és jóbarátjának, Nagy Ervinnek is köszönheti. A színész volt ugyanis az az ember, akinek egyből az ő neve ugrott be, mint tökéletes választás a filmbeli feleségének megformálására. „Ervinnel régóta ismerjük egymást, játszani talán a sorozat előtt csak egy alkalommal játszottunk együtt. Ha jól emlékszem, csak utólag szólt, hogy beajánlott Edit asszony szerepére, hogy mégis ne érjen meglepetésként, ha a rendezők majd keresnek ez ügyben – mesélte a Storynak Judit, akinek ezután nem sokkal, meg is csörrent a telefonja. – Ez egy érdekes párhuzam, mert épp New Yorkban voltam, amikor jött a hívás, hogy várnak a castingra. És pont New Yorkban voltam akkor is, amikor Jimmy meghalt. Emlékszem, nem akartam elhinni, hogy ez tényleg igaz… Több mint húsz év telt el a két utazás között, és emiatt mindkettő kicsit Jimmy­hez is fűződik.”

Judit nem sokat habozott, hamar elvállalta a szerepet, amikor kiválasztották. „Az elejétől a végéig nagyon élveztem az egész munkafolyamatot. Szerettem, amikor lelki mélységekbe ment a karakterem, de imádtam azokat a jeleneteket is, amik a harmóniát, a boldogságot mutatják meg, például a Szabadság hídon Editként táncolni is. Még nem volt olyan az életemben, hogy egy általam megformált karakterrel előtte találkozhattam, de Edittel így volt. Hosszan beszélgettünk, ami sokat hozzátett az alakításomhoz” – mondta. És noha két évtizeddel ezelőtt Jimmyvel akár ismerhették volna egymást, sosem találkozott a Királlyal.

Kiemelt kép: RTL+/Sajtóklub

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!