Napi friss

Sosem látott fotók a Mézga családról!

A legendás sorozatot digitálisan felújítva sugározza majd az M5.

A legendás karakterek, Mézga Géza, Paula, Kriszta lányuk és a nyughatatlan legkisebb gyerek, Aladár története kiegészítve Máris szomszéddal és Blökivel ismét beköltözik az otthonokba, hogy felelevenítse, milyen is egy bolondos család élete. A Mézga család megjelenésekor az egyik legnépszerűbb magyar televíziós rajzfilmsorozat lett, olyannyira, hogy Németországban, Bulgáriában, Olaszországban, Franciaországban, Csehországban és Szlovákiában is nagy sikerrel sugározták. Mézgáék mindig rendkívül különös kalandokba keverednek az Aladár által felfedezett „távoli” rokonnak,  MZ/X-nek és az általa küldött jövőbeli tárgyaknak köszönhetően. Az Üzenet a jövőből – A Mézga család különös kalandjai 13 története szerint Mézga Gézának és Aladárnak sikerül felvennie a kapcsolatot a 30. századi leszármazottjukkal, akivel újmagyar nyelven lehet szót érteni. Az ő különleges küldeményei eleinte jó megoldásnak tűnnek egy problémára, később azonban visszájára fordulnak, és csak Aladár találékonyságán múlik, hogy elkerülik a nagyobb veszedelmet. Nem csoda, hogy a családanya elég gyakran emlegeti Hufnágel Pisti nevét…

Az első négy részt 1968-ban mutatták be a Magyar Televízióban, de pénzhiány miatt a gyártás félbeszakadt. Abban az évben Georges de la Grandière francia producer pótolta a hiányzó összeget, így 1969-ben elkészülhetett az első széria további 9 része. A Nepp József–Romhányi József alkotópáros nevével fémjelzett kalandsorozatból három egész évad készült, majd 2005-ben még további két rész. A Mézga családot most újra szívünkbe zárhatjuk hétköznaponként az M5 műsorán, ráadásul digitálisan felújított változatban találkozhatunk három évad szórakoztató történeteivel.

A csatorna ezúttal néhány ritkán látott fotó osztott meg arról, hogyan készült a sorozat.

Borsothy Istvánné rajzoló az 1957-ben alapított Pannónia Filmstúdió, a világ egyik legnagyobb rajz-, animációs és szinkron-filmstúdiójának műtermében. (Fotó: MTI/Herczeg István)
Budapest, 1968. július 26. Dragon András hangasszisztens dolgozik a Pannónia Filmstúdióban (Fotó: MTI)
Budapest, 1977. november 25. A 13 részes Mézga család filmjének munkálatain dolgozik egy rajzoló (Fotó: MTI/Balaton József)
Budapest, 1968. július 8. Foky Ottó Munkácsy-díjas animációsfilm-rendező és Kiss Lajos operatőr dolgozik a filmstúdióban (Fotó:MTI/Herczeg)

Kiemelt kép: MTVA

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!