Napi friss

Sean Connery 45 évig tartó házasságának titkai – Egy szavát sem értette a feleségének

A több mint két éve elhunyt filmsztár második frigye halálig tartott. Felesége, Micheline Roquebrune, akihez nem volt hűséges, utolsó perceiben is végig mellette volt.

A skót színésznek, mielőtt megismerte a feleségét, nagy sikere volt a nőknél. Számos történet látott napvilágot fiatal kori szerelmeiről, kalandjairól, afférjairól. Aztán a hatvanas években úgy tűnt, benőtt a feje lágya és megállapodik, házasságot kötött ugyanis Diane Cilento ausztrál színésznővel, tőle született fia, Jason. A frigy végül 11 évig tartott, mivel képbe került a kétszeresen elvált, háromgyerekes marokkói–francia festő, Micheline Roquebrune. 1970-ben Marokkóban, egy golfversenyen ismerték meg egymást. Sean Connery ekkor volt 40 éves, míg a festő 41. A színész odáig volt az asszonyért, olyannyira, hogy kilépett egyébként sem problémamentes házasságából, és összejött Micheline-nel, akivel eleinte nem is értették egymást. A színész ugye angolul beszélt, míg a festő franciául és spanyolul. A nyelvi akadályok mégsem jelentettek áthidalhatatlan problémát közöttük. „Ó, nem volt problémánk a kommunikációval… Testbeszéd!” – nyilatkozta egykor a színész felesége.

De más is nehezítette a bimbózó románcot. „Eleinte nehéz volt megoldanunk, hogy találkozzunk. Ő továbbra is Észak-Afrikában élt a gyerekeivel” – árulta el egy interjúban Sean Connery. Szerelmüknek ugyanakkor semmi sem parancsolt, és végül a Bahamákon rendezkedtek be közös otthonukban. Szenvedélyesen szerették egymást, mindketten imádtak golfozni is, közös gyermeket azonban már nem vállaltak. Connery rajongott a feleségéért, akárhányszor kérdezték róla, elmondta, Micheline az élete szerelme. Az biztos, az asszony kitartott férje mellett akkor is, amikor a színész megcsalta őt. Már jó pár év eltelt a házasságukból, amikor Connery viszonyba bonyolódott Lynsey de Paul énekesnővel. Egy partin találkoztak, ahol az énekesnő a színész felesége mellett foglalt helyet. Hónapokig tartott az affér, de csak évekkel később lett belőle világraszóló botrány. Úgy hírlik, a színész erőltette a kapcsolatot, az énekesnő eleinte, elmondása szerint legalábbis, nem is vonzódott a filmsztárhoz. Végül csak beadta a derekát, és jó ideig találkozgattak.

A házaspár 1973-ban egy spanyolországi étteremben (Fotó: Getty Images)

A hűtlenség végül nem vezetett váláshoz, Sean Connery és Micheline Roquebrune együtt maradtak, a botrány után majd’ harminc évet leéltek még közösen. Összesen 45 évig, a színész 2020 októberében bekövetezett haláláig tartott a házasságuk. Connery, mint köztudott, élete végén demenciával küzdött, a nyilvánosságtól távol élt az utolsó hónapokban. Közösségbe sem járt, családja körében várta a halált. „Ez már nem volt élet a számára – nyilatkozta felesége, miután a színész örökre elaludt. – Már nem tudta kifejezni magát. Álmában érte a halál, minden olyan békés volt. Mellette voltam mindvégig, és egyszerűen csak elillant.” Az özvegy még ma is él, a minap ünnepelte 94. születésnapját.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!