Napi friss

Megújulva tér vissza a Magyarország Szépe – Sarka Kata számolt be a részletekről

Teljesen megújulva, vadonatúj díszlettel és számos, a kor követelményeihez igazodó szabállyal tér vissza a közmédia képernyőjére a szépségverseny, amelyre március 24-étől várják a 17 és 27 év közötti lányok jelentkezését.

Néhány év kényszerű kihagyás után 2023-ban ismét a Duna műsorán választják meg Magyarország legszebb lányát, aki egy évig viselheti a Miss World Hungary címet, és lehetőséget kap arra, hogy az országot képviselje a nemzetközi finálén. A legismertebb és legrégebbi szépségversenyt, a Miss Worldöt először 1951-ben rendezték meg, az elmúlt 72 évben változatlan céllal, hogy a szépséget a jótékonyság szolgálatába állítsák. A mindenkori világszépe nemzetközi karitatív feladatokat lát el, az általa felkarolt ügyek pedig kiemelt figyelmet kapnak.

Idén egy teljesen megújult versenyt láthatnak majd a közmédia nézői, erről a versenyigazgatók, Rogán Cecília és Sarka Kata számoltak be. „Tartalmi és arculati változások is lesznek az idei versenyben, csoda szép, új díszlet készül a televízióműsorhoz. Miss World Hungarynek lenni nemcsak dicsőség, de hatalmas felelősség is, hiszen a cím viselője Magyarországot képviseli egy olyan világdöntőn, ahol több mint 70 ország versenyzője méreti meg magát. Hatalmas kaland, rendkívüli lehetőség, aminek első lépése a jelentkezés, amire március 24-től van lehetőség” – nyilatkozta Rogán Cecília.

Sarka Kata hozzátette, hogy a látványelemek változása mellett a tartalmat érintő újítások is lesznek. „A változó világ követelményeihez igazodva, tolódnak a hangsúlyok is a versenyben. Természetesen az esztétikus külső, az arányos alkat továbbra is elvárt, ám ugyanilyen fontos, hogy a leendő szépségkirálynőnek határozott tervei és elképzelései legyenek arról, milyen ügyet karol fel, hogyan tudja támogatni az általa kiválasztott szervezetet és népszerűsíteni a jótékonysági kampányát. Ez kiemelten fontos, ahogy az is, hogy a győztes magabiztos angoltudással induljon neki a világversenynek, ez ma már elengedhetetlen” – ismertette a részleteket Sarka Kata. További újdonságként említette, hogy a nemzetközi döntőhöz hasonlóan a Magyarország Szépe műsorban sem lesz már fürdőruhás bemutató, a lányok ehelyett sportöltözékben vonulnak végig a kifutón.

Kiemelt kép: Korponai Tamás/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!