Napi friss

Gajdos Tamás fájdalmas sportbetegséggel küzd: „Két éve kezdődtek a problémák”

Többféle kezelésre jár, mert nem hajlandó lemondani a sportról. Legutóbb a Duatlon Európa-bajnokságon szorongatta meg ellenfeleit, legközelebb pedig Ibizára megy, ahol az éjszakai bulikat sem hagyja majd ki.

Gajdos Tamás nemrég újabb erőpróbát teljesített. A májusban 66. életévébe lépő ATV Híradó és Start műsorvezetője ezúttal az olaszországi Caorléban vett részt a Duatlon Európa-bajnokságon, ahol végül a nagy kavarodás ellenére is második helyen végzett. „Lehettem volna eggyel jobb is! – jegyezte meg a story.hu-nak nevetve, miután egy rövid élménybeszámolót tartott az utazásról és annak körülményeiről. – 5 km futást 20 km kerékpározás, majd újabb 2,5 km futás követett. Bevallom, óriási volt a kavarodás, a nagy tömegben nem is tudtam, hogy a korosztályomból kik lehetnek majd a nagy ellenfelek. A tavalyi Európa-bajnokot ismertem meg egyedül, rá sikerült is öt percet rávernem. Ám így is megelőztek. Nem baj, egy hónap múlva Ibizán folytatódik a Duatlon Világbajnokság, ott még szépíthetek.”

Tamásnak hatalmas lelkierőt adott, hogy leendő menye és veje és két felnőtt gyermeke, Viktória és Gergő is elkísérték Olaszországba, hogy szurkoljanak neki. A hosszú hétvégét előnászútnak fogták fel, hiszen Viktória hamarosan férjhez megy. Tamás soron következő versenyére azonban már a kisebbik lányát csábítja. A most egyetemista Dominikát a buli országában szórakozni szeretné elvinni. „Mivel ő van a négy gyerekem közül abban a korban, amikor a bulik a leginkább aktuálisak, úgy tervezem, hogy még a verseny előtti este elmegyünk egy kicsit táncolni. Feltéve, hogy szabaddá tudja magát tenni az iskolai és munkahelyi kötelezettségei miatt.”

Olaszországban ezüstérmet akasztottak a nyakába (Fotó: Archív)

Tamás azonban ezen a ponton nem áll meg, a két Duatlon-versenyt amolyan szezonkezdésnek fogja fel, mostantól minden hónapban lesz egy versenye: július elején a senior olimpián indul atlétikában és duatlonban is, szeptemberben pedig a senior olimpián indul öttusában, ha a fájdalmai engedik. Ezúttal is épp egy kezelésen értük utol. Achilleshez hasonlóan nekem is a sarkam a legsebezhetőbb pontom, mert már két éve szenvedek vele. Az Achilles-ín gyulladása a futóedzésekben is akadályoz, de mindent megteszek a gyógyulás érdekében. Járok PRP kezelésre, elektromágneses érterápiára, és leginkább az eddigieknél több és hatékonyabb edzésmunka az, ami remélem, segít az idei nagy célok elérésében.”

Kiemelt kép: TV2

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!