Napi friss

Nagyon megviselte lelkileg a balesete Polgár Árpádot: „Mintha újból kezdhetném az életemet”

Csupán az emberek tíz százaléka épül fel abból a sérülésből, amit ő elszenvedett.

Ahogy a story.hu elsőként beszámolt róla, súlyos baleset érte floridai otthonában Polgár Árpádot. Február végén megcsúszott a vizes kültéri burkolaton, elesett, és úgy beütötte a fejét, hogy az agya elölről ütközött a koponyájának, bevérzést okozva, ami rendkívül veszélyes állapot. Mint ahogy az esetről szóló YouTube-videójában Árpi rámutatott: szakszerű segítség híján az emberek negyven százaléka ebbe belehal, ötven százaléka maradandó károsodást szenved, és csupán tíz százalék, aki felépül. „Úgyhogy szerencsés vagyok” – összegezte Árpi, és ahogy ezt kimondta, elcsuklott a hangja, szemében pedig könnycseppek gyűltek. Érthető módon rendkívül megviselték a történtek.

A sikeres német autóversenyző, Michael Schumacher is hasonló szerencsétlenséget szenvedett tíz éve síelés közben, és máig nem tudni, hogy pontosan milyen állapotban van, csupán annyit, hogy rendkívül korlátozott életet él családja körében. Az egykori galériatulajdonos így még inkább értékeli, hogy minden jel szerint ő idővel teljesen felgyógyul. „Hál’ istennek, abba a tíz százalékba tartozom bele, akik, úgy néz ki, hogy felépülnek. Azt lehet mondani, még egyszer megszületik az ember. Mintha újból kezdhetném az életemet” – mondta, és elárulta: ugyan sok mindent elfelejtett a baleset körülményeiről, az azt megelőző időszakból, de nincs maradványa a sérülésnek, és a tudata is tiszta.

Bevallotta, rosszul élte meg, hogy abban az időszakban, amikor kórházban volt, és amikor szigorú pihenésre volt ítélve, olyan videókat osztottak meg a feleségével, amit még januárban forgattak. De lelkiismeret-furdalása van azért is, amiért korábban leszervezett utazásokat kellett lemondani az állapota miatt – hiszen Árpi most jó ideig nem vezethet, és nem ülhet repülőre sem. Felesége, Tünde – aki szintén többször elérzékenyül a videóban – nem győzi hangsúlyozni, hogy ezek mennyire nem fontosak, hiszen neki csak az számít, hogy férje szépen gyógyul, és hogy hamarosan együtt ünneplik megismerkedésük 24. évfordulóját.

Kiemelt kép: YouTube/Polgarnet

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!