Napi friss

Irigylésre méltó a 90 éves filmsztár és Shakira szerelme

Hosszabb ideje tart a kapcsolat, mint gondolnánk.

A napokban kerek születésnapját ünneplő Michael Caine és 76 éves felesége, Shakira Caine idén januárban ünnepelték 50. házassági évfordulójukat. A filmsztár a dél-amerikai Guyanából származó Shakirát egy kávéreklámban pillantotta meg még a hetvenes években – az asszony annak idején a színészettel is próbálkozott –, és azonnal érezte: találkozniuk kell. „Ő volt a legszebb lány, akit valaha láttam – mesélte a színész a People magazinnak néhány évvel azután, hogy összejöttek. Egy közös barátjuk szervezte meg első találkozójukat, ahol szerelem volt első látásra. – Nyolc perc alatt szerettem bele – mesélte Michael Caine pár éve a Radio Times-nak. – Neki két órába telt, mire szerelembe esett velem – tette hozzá. Shakira is hamar a sztár bűvkörébe került. „Olyan bűbájos és olyan gyengéd volt, olyasvalaki, akivel éreztem, az egész életemet le tudnám élni” – áradozott egykor a színészről. 1973-ban házasodtak össze Las Vegasban, és Párizsba utaztak nászútra.

Michael Caine nem titkolta, hogy felesége valósággal megmentette őt. A színésznek ugyanis komoly alkoholproblémái voltak egy időben, naponta akár két üveg vodkát is legurított. Ebből az állapotából rángatta ki Shakirával való kapcsolata, aminek köszönhetően felhagyott a napközbeni iszogatással, vacsorához is maximum egy kis vörösbort kortyol el. „A feleségem minden forgatásra velem tart, de ő nem valami filmsztár tartozék vagy bármi ilyesmi. Ő a másik felem. Nagyon szerelmesek vagyunk egymásba. Mindig is azok voltunk, és mindig is azok leszünk.” Hogy férj és feleség sosem töltenek el egymás nélkül huzamosabb időt, tudatos döntés volt a részükről. Úgy vélték, nem tenne jót a kapcsolatuknak, ha a filmforgatások idejére külön költöznének. „Ha elmész három hónapra, és a feleséged otthon marad, te is egy csomó új barátot szerzel, meg a feleséged is, és mikor hazaérsz, egyfajta kívülállóvá válsz” – magyarázta a The Mirrornak Caine. A filmsztárnak és feleségének van egy 50 éves lánya, Natasha, aki két fiúunokával ajándékozta meg őket, így nemcsak harmonikus házasok, boldog szülők, hanem kétszeres nagyszülők is.

Shakira és Michael Caine lányukkal, Natashával (bal szélen) és a filmsztár korábbi kapcsolatából született lányával, Dominique-kal (Fotó: Getty Images)

Kiemelt képek: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!