Napi friss

Danis Elza, az egykori megasztáros: „Eszenyi Enikőnek igaza volt velem kapcsolatban”

A TV2 tehetségkutatója annak idején nem hozta el számára a sikert, de nem adta fel, és mára kemény munkája meghozta gyümölcsét. Híres édesapjával közben súlyos tragédia történt, amivel lelkileg nehéz volt megbirkóznia.

story.hu: Több mint egy hete jelent meg az új Szomorú Szamuráj feldolgozás, amiben te is szerepet kaptál. Milyen volt a közös munka Kozsóval?

Danis Elza: Megmondom őszintén, hogy Kozso nekem egy pozitív csalódás. Sokan azt gondolják róla, hogy ő egy nagyon elvarázsolt és másik világban élő valaki, de ha munkáról van szó, akkor kőkemény és határozott. Nincs elkalandozás, ott odafigyelés van és szigor, de egyébként tök jó hangulatban telt a forgatás.

story.hu: Akkor mondhatjuk, hogy a Haddaway-jel való közös munka után egy újabb álmod teljesült?

D.E.: Én azt mondom, hogy szerintem beleragadtam valahogy a 90-es évekbe. Hiába születtem ’96-ban, valamiért nekem a retro vonal nagyon megy. Ezt egyáltalán nem bánom, mert imádom. Ahogyan a What Is Love-ra, ugyanúgy a Szomorú Szamurájra is buliztam már rengetegszer a barátaimmal és a családommal.

Haddaway mellett a színpadon

story.hu: Mit szóltak, amikor megtudták, hogy te fogod énekelni az új Ámokfutók feldolgozást?

D.E.: Nagyon szereti mindenki, és posztolja, hogy a házibulikban már az új feldolgozás szól, nem pedig az eredeti. Erre nagyon büszke vagyok, mert pont ez is volt a cél, hogy 2023-as hangzású legyen, és olyan embereket érjen el, akik még kicsik voltak abban az időben, amikor megjelent az eredeti.

story.hu: Rengeteg pozitív visszajelzést kaptál az évek során, viszont gyermekként elég erős kritikával illettett Eszenyi Enikő a Megasztár műsorában. Sikerült azóta ezt feldolgozni?

D.E.: Hogy nem vagyok-e modoros? (nevet) Nagyon érdekes, amit kérdezel, mert nemrég pont visszanéztem magam a Megasztár-epizódokban, és borzalmasnak találtam. Igaza volt akkor Enikőnek. Annyira próbáltam megfelelni, nem voltam laza, hanem inkább kimért. Hála a jóistennek ez az évek alatt nagyon sokat változott. Úgy érzem, hogy akkor ez egyfajta gát volt, és lehet ezen is múlt annak idején a siker.

story.hu: Ahogy emlékszem szinte mindig ott voltak a felvételeken a szüleid és támogattak akkoriban. Ez mai napig így van?

D.E.: Abszolút. Azt tudni kell, hogy a szüleimnek nagyon sok befektetett energiájába és dorgálásába került, hogy én ma ott legyek, ahol, és úgy énekeljek, ahogy. Úgy gondolom, minden veszekedés megérte, még az is, hogy a játszótér helyett sokszor gyakorolnom kellett otthon. Koncerteken nőttem fel, de volt értelme.

story.hu: Ők is előadóművészek voltak, igaz? Valamikor ők voltak a magyar Marilyn Monroe és Elvis Presley.

D.E.:  Igen, ez akkoriban nagyon nagy sláger volt, bejártuk az egész országot. Őket szinte mindenki ismerte, és én voltam a ráadás.

story.hu: Milyen érzés volt velük együtt színpadra lépni és szerepelni?

D.E.:  Imádtam. Megvolt annak a szépsége, hogy reggel elindult együtt az egész család, és felléptünk az ország különböző pontjain. Sajnos apával nyolc évvel ezelőtt történt egy nagyon nagy tragédia, pont egy olyan emberrel, aki mindig ment mindenhova, imádott élni, emberek között lenni és mostanra ágyba kényszerült.

Nehezen viselik édesanyjával, ami az édesapjával történt

story.hu: Nagyon sajnálom, ami az édesapáddal történt. Hogy van most?

D.E.: Köszönöm a kérdést. Nem tudom mondani, hogy romlik az állapota, de nem is javul. Nagyon nehéz, lelkileg ez borzalmas lehet, én ebbe bele sem tudok gondolni. Találkozunk és látogatjuk, most egy intézetben van, egy nagyon szép helyen, ahol odafigyelnek rá. Általában hétvégente megyünk, és ott vagyunk vele. Nagyon nehéz volt feldolgozni, de amúgy nagyon aranyos, és így is próbál énekelni, egy hangfal is van a szobájában.

story.hu: Az édesanyád hogy viselte a történteket?

D.E.: Hosszú évekig ápolta, de ha valaki a nap huszonnégy órájában egy beteg emberrel van, ő is egy picit bele tud betegedni ebbe az egészbe. Az az érdekes, hogy nem lett könnyebb, hogy nincs otthon, inkább nehezebb, hiába van húsz perces autóútra, nem pedig a világ másik végén. Anyának is nagyon nehéz, ő is ugyanúgy egyedül van abban a lakásban, ahol együtt éltek huszonhat éven keresztül. Én is elköltöztem már egy albérletbe a párommal.

story.hu: Ezek szerint szerelmes vagy.

D.E.: Igen-igen, az vagyok, sőt szeptemberben menyasszony is lettem. A párommal kilenc éve boldogítjuk egymást, viszonylag gyerekszerelemből egy felnőttkorig tartó szerelem lett. Nagyon boldogok vagyunk, és igyekszünk az esküvőre koncentrálni.

story.hu: Van már kitűzött dátum?

D.E.: Nincs még, az a kitűzött cél, hogy összespóroljunk annyi pénzt, hogy nagyon sokan eljöhessenek, többek között a kedves világsztár ismerőseim is.

Vőlegényével évek óta együtt vannak

Kiemelt kép és fotók: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!