Napi friss

Törökországból jelentkezett be Csősz Bogi: „Az egész úgy néz ki, mint egy háborús övezet”

Feladatának érzi, hogy segítsen a földrengés sújtotta ország bajbajutottain.

Az egész világ szomorúan figyeli a hétfői földrengés utáni mentési munkálatokról készült törökországi beszámolókat. Napról napra egyre több halálos áldozatról szólnak a hírek, de szerencsére vannak, akiket több nap után élve mentenek ki a romok alól. Csősz Boglárka, aki volt férje révén hosszú éveken át élt Törökországban, a tragikus események láttán kiutazott, hogy segítsen a bajbajutottakon. „Sajnos nagyon rossz a hangulat, az egész ország gyászol. Nemcsak ott, a keleti részen érződik az egész, hanem akár Isztambulban is, hiszen a rengést itt is érzékelték” – számolt be Bogi a péntek reggeli Mokkában, ahol Skype-on kapcsolták. Mint mondta, mindenki nagyon aggódik a rokonaiért, ismerőseiért, a legtöbben, így ő és a barátai is segélyeket gyűjtenek, hogy segítsék az érintetteket.

Sajnos Bogi ismerősei között is vannak, akik a földrengés sújtotta térségben tartózkodtak. „De szerencsére jól vannak. Én nem veszítettem el senkit, nem kerültek be romok alá, nem kellett őket menteni.” Elárulta, borzalmas körülmények uralkodnak jelenleg az országban: nincs megfelelő víz- és üzemanyagellátás, az emberek éjszakánként az utcán, buszokban vagy sátrakban alszanak. „Az egész úgy néz ki, mint egy háborús övezet” – írta le a jelenlegi helyzetet. Megjegyezte, azért is utazott ki Törökországba, mert nehéz távol lennie ilyenkor, hiszen ismerősei, barátai vannak kint, akik a környékről származnak, és szeretné bennük tartani a lelket. Ráadásul olyan gyárakkal is együttműködik, amik szintén a földrengés által érintett területen találhatók. Nem utolsósorban török exférje miatt is a kiutazás mellett döntött, akivel bár elváltak, továbbra is olyan társai, barátai egymásnak, akik bármikor számíthatnak a másikra.

Több mint 20 ezer áldozat

A Richter-skála szerinti 7,8-as földrengés hétfő hajnalban rázta meg Törökországot és Szíriát. A jelenlegi adatok alapján több mint húszezren veszítették életüket – Törökországban több mint 17 ezren, a szomszédos Szíriában több mint háromezren. A sérültek száma 75 ezernél is több, a romok alatt további ezreket sejtenek.

Kiemelt kép: tv2play.hu/Mokka

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!