Napi friss

Kerényi Miklós Máté édesapjáról: „Amit terjesztettek róla, az hazugság volt”

Kerényi Miklós Gábornak zaklatási botrányai miatt kellett távoznia az Operettszínház éléről, színész fia máig nem tudta feldolgozni a történteket.

Kerényi Miklós Gábor rendező történetét már jól ismerjük: hosszú éveken át vezette a fővárosi Operettszínházat, ahonnan azután kellett távoznia, hogy zaklatással, abúzussal vádolták meg. A történtek természetesen fiára, Kerényi Miklós Mátéra is hatással voltak. „Nem dolgoztam fel, ez nem egy olyan dolog, amit feldolgozol – mondta a Bóta Café legutóbbi adásában. – Nem egy olyan dolog az, hogy vannak kollégáid, akik azt mondják, hogy hű, de jó barátaid, és mennyire jók, és aztán nem kérdezik meg – nemhogy apámtól, de még tőlem sem –, hogy hogy vagy. Ezt nem tudod feldolgozni. Nem tudod feldolgozni, hogy olyan dolgokért, amiket az édesapádról állítottak, ma semmi sem történik. (…) Nem az volt a probléma, hogy ő kiabál-e, vagy ő egy keménykezű rendező-e, őt hazugsággal és igazságtalansággal vádolták, amiről kiderült, hogy az, és azóta is össze van mosva. (…) Ki volt az, akit elküldtek, menesztettek azért, mert keménykezű rendező volt? Egy hazugság volt, ami vele történt. Nem volt igaz, ez kiderült, és azóta sem történt semmi visszafele. (…) És az, amit terjesztettek, amik alapok, vádak, emberek nélkül jött létre, az hazugság volt, nem volt igaz. De őt menesztették, nem rendezhetett, akadályozták, gátolták” – mondta Máté, majd hozzátette: a szexuális zaklatásra gondolt, amikor az édesapját ért igaztalan vádakról beszélt. A színész azt azonban elismerte, hogy abúzus volt, de hozzátette: az ma is van.

Kerényi Miklós Gábor sem tagadta az Indexnek adott korábbi interjújában, hogy ami vele kapcsolatban felmerült, abban van némi igazság. „Az embereket az átlagnál többször veregettem hátba, többször öleltem meg, sokszor voltam fokozottan közvetlen, többször használtam csúnya szavakat, és nyilvánosan emlegettem olyan kapcsolatokat a Teremtővel, amiket nem kellene. Ezeket a hibákat el tudom ismerni” – nyilatkozta Kero, aki a történtek után máig aktív rendező.

Kiemelt kép: Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!