Napi friss

Gábor Zsazsa – Magyar szépségkirálynővel csalta meg a férje

Azért volt híres, mert híres volt, mondták a magyar díváról és német férjéről, akik imádtak a címlapokon szerepelni. Meg is tettek érte mindent.

Az apja majdnem az édesanyja testvérét vette nőül

A díva 1917-ben született Budapesten Gábor Sári néven. Az édesapja katona volt, féktelen, indulatos ember. „Apám rajongva szerette húsz évvel fiatalabb feleségét. Mama a színészi karrierről szőtt álmait adta fel, hogy hozzá mehessen feleségül. Eredetileg azért, mert beleszeretett – miután megpillantotta apám mama nővérének szánt ajándékát: egy gyémánt jegygyűrűt – írta Zsazsa önéletrajzi könyvében. – A nyarakat Balaton-parti villánkban töltöttük, nagyokat kirándultunk a Mercedesünkön (szürke volt borvörös bőrülésekkel), és csodás estélyeket adtunk.” A Gábor lányok amúgy színvonalas oktatásban is részesültek egy svájci internátusban.

A török elnökkel feküdt le először

A harmincas évei közepén járó nagy hatalmú Burhan Belge-t, a török nagykövetség sajtóreferensét Zsazsa a nagymamája által ismerte meg. Ő lett az első férje, de a házasságot furcsamód nem hálták el. Később Isztambulban éltek, a díva ott ismerte meg Mustafa Kemal Atatürköt, a Török Köztársaság megalapítóját és első elnökét, akinek híresen nagy szexuális étvágya volt. Zsazsa és Atatürk egy étteremben találkoztak először, és nemsokára szeretők lettek. Kapcsolatuk hat hónapig tartott. Amikor Atatürk 1938 végén meghalt, Zsazsa teljesen összetört, és elhatározta, hogy elválik. Ezután költözött Amerikába.

Nem is herceg – egy rendőr fia

Frédéric von Anhalt hercegnek nevezi magát, ám Zsazsa özvegye Hans Robert Lichtenberg néven született Németországban egy rendőr fiaként. A 60-as évektől és állítólag még a díva férjeként is olyan szaunákat, pontosabban kéjbarlangokat üzemeltetett, ahová csak homoszexuális férfiak jártak. Ő maga az első üzleteiben masszőrként dolgozott. Vagyont szerzett, majd ebből a pénzből adoptáltatta magát az akkorra már elszegényedett idős Mária Auguszta anhalti és szászországi hercegnővel 1980-ban. Ennek ellenére a hercegi család sem őt, sem Zsazsát nem ismeri el.

Anhalt Molnár Csillával csalta meg a dívát

Frédéric még csak udvarolt Zsazsának, amikor a férfi néhány hónapra Magyarországra utazott, hogy kedvese megbízásából annak hagyatéki ügyeit intézze. Így ír az esetről önéletrajzi könyvében a díva: „Amikor visszatért, bevallotta, hogy távolléte hat hónapjában viszonya volt a 17 eves Molnár Csilla Andreával, Magyarország szépségkirálynőjével. De a nagyja még csak ezután jött: Andrea öngyilkos lett. Ebből nagy botrány lesz – kesergett Frédéric. – Ezzel lesznek tele az újságok… Választhattam: elhagyom vagy kitartok mellette. Úgy döntöttem, fátylat borítok a múltra, és feleségül megyek hozzá. Gyönyörű szertartás közepette 1986. augusztus 14-én házasodtunk össze a Bel Air-i házamban.”

Négyből egy az „igazi”

Zsazsának egy vér szerinti lánya volt, Francesca Hilton, de Frédérickel három férfit is örökbe fogadtak. 2006 áprilisában az 1969-ben született Marcus Eberhard üzletembert, akinek az adoptálás után Marcus Eberhard Edward Prinz von Anhalt lett a neve. Később az 1967-ben született Oliver Bendiget és a vele egykorú sebész Michael Killert adoptálták, akik szintén nemesi nevet kaptak.  Mindhárom férfi több millió amerikai dollárt fizetett a hercegi címért cserébe. Oliver egyébként napokkal Zsazsa halála után motorbalesetben hunyt el.

Beperelte a saját lányát

Zsazsa leghíresebb bírósági ügye az volt, amikor felpofozott egy rendőrt egy igazoltatáskor, és emiatt háromnapi elzárásra és 120 óra – öregek otthonában teljesített – jótékony célú közmunkára ítélték. A díva azonban a saját lányát is beperelte egyszer, azt állítva, hogy kétmillió dollárral megkárosította. Anhalt szerint Francesca Hilton attól félt, hogy nem kap majd elég pénzt, ha a filmsztár meghal. Francesca viszont úgy vélte, Zsazsa férje manipulálja az édesanyját. Végül peren kívül egyeztek meg.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!