Napi friss

Elizabeth Taylor – Nyolc férje mellett meglepő szerelmi kalandokba keveredett

A legmeghökkentőbb viszonyai olyan ismert emberekkel voltak, akik első pillantásra aligha illettek hozzá.

Tavaly lett volna 90 éves minden idők egyik leghíresebb hollywoodi sztárja, aki nemcsak a filmszerepeivel és ragyogó szépségével, de számtalan szerelmi kapcsolatával is lázban tartotta a rajongókat. Mindenki hallott a 2011-ben, 79 éves korában elhunyt színésznő nyolc házasságáról vagy Richard Burtonhöz fűződő halhatatlan szerelméről – hozzá kétszer is férjhez ment. Ám jóval kevesebben tudnak az időskori románcairól vagy más meglepő kalandjairól.

Frank Sinatra – Teherbe is esett tőle?

A köztudottan nagy nőcsábász énekesről szóló egyik életrajzi könyvben látott napvilágot az állítás, miszerint az ötvenes években az épp második házasságában élő színésznőnek futó kalandja volt Sinatrával. És ez nem minden! A szerző, Kitty Kelley azt írja: „Elizabeth teherbe esett tőle, és azt tervezte, hogy elválik, majd feleségül megy hozzá. Sinatra ehelyett megszervezte neki az abortuszt.” Hogy igaz-e? Az esetről egyikük sem beszélt.

John F. Kennedy és Ronald Reagan – Édes hármas az elnökkel?

Egy tíz éve megjelent életrajzi könyv szerzői azt állítják, a fiatalon, már 12 évesen sztárrá vált Liznek még tinédzserként kalandja volt a később meggyilkolt amerikai elnökkel, John F. Kennedyvel – egész pontosan részt vett vele egy édes hármasban színész kollégájával, Robert Stackkel. De állítólag egy másik elnök is a horgára akadt: a kötet szerint az akkor még csak színészként ismert Reagan is elcsábította a fiatal lányt. Mint Liz egy barátjának bevallotta: roppantul hízelgett neki, hogy ezek a komoly férfiak nőként tekintenek rá…

David Lynch odáig volt érte (Fotó: Getty Images)

David Lynch – Teljesen elbűvölte

A Twin Peaks című kultikus sorozat rendezője szintén a színésznő bűvkörébe került, miután 1987-ben megcsókolta az Oscar-díj-átadón. Elmondta: a híres ibolyakék szemek teljesen elvarázsolták. „Ahogyan az ajkához ért az ajkam, olyan volt, mint egy álom – mesélte elragadtatva. Lynch azt mondja, ezután még háromszor volt alkalma megcsókolni a dívát, akiről ezt mesélte: – Liz ízig-vérig nő maradt, örökké hitt benne, hogy a kora ellenére bármelyik férfit megkaphatja, akit csak szeretne.”

David Bowie – Faye Dunaway volt a kerítő?

Az egyik legmeghökkentőbb románcról szóló pletyka a nála tizenöt évvel fia­talabb, szintén híresen színes szerelmi életet élő énekeshez köti Taylort. Tény, hogy 1975-ben bensőséges fotók készültek a különös párosról, miután Faye Dunaway összehozta a találkozójukat. Az excentrikus popsztárért rajongó színésznő ugyanis azon gondolkodott, a következő filmjében együtt játszana vele, ezért akart Bowie-val egyeztetni. A közös munkára nem került sor, és máig nem tudni, tényleg volt-e köztük futó kaland, ahogyan azt sokan állítják.

Michael Jackson és Elizabeth Taylor (Fotó: Getty Images)

Egy furcsa barátság

Bár románcról szó sem volt, a dívát a 80-as évektől szoros szálak fűzték Michael Jacksonhoz. Annak idején sokan találgatták, ugyan mi közös lehet bennük – a színésznő azt mondta, a hasonló gyerekkoruk miatt találták meg hamar a hangot egymással. A popsztár Liz utolsó, Larry­ Fortenskyvel kötött esküvőjén is ott volt.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!