Napi friss

100 nap, és megkoronázzák III. Károlyt – Itt a pontos menetrend

Különleges koncerttel készül a palota a nagy eseményre, ami egészen három napig tart majd.

Közzétették, hogyan is fog zajlani Károly király koronázási ceremóniája. Az ünnepségsorozat május 6-án, szombaton veszi kezdetét, és május 8-án, hétfőn ér véget. Az első napon Károly és felesége, Kamilla királyné a Buckingham-palotából érkeznek majd a westminsteri apátságba, ahol a hagyományok szerint a canterbury érsek felhelyezi a koronát az uralkodó fejére. Ezután visszatérnek a palotába, ahol csatlakozik hozzájuk a királyi család több tagja. Majd az aznapi események lezárásaként közösen kimennek a palota erkélyére, hogy üdvözöljék az embereket.

Az ünnepségsorozat másnapján, azaz május 7-én, vasárnap a windsori kastélynál különleges koncerttel készülnek – amire majd lehet jegyet is váltani, és amit a BBC élőben közvetít a tévében. A palota tájékoztatójából kiderült, hogy a világ legnagyobb előadóművészei lépnek majd színpadra egy világklasszis zenekar kíséretében. Ám hogy pontosan kik, arról egyelőre nem osztottak meg információt. A sztárfellépők mellett az úgynevezett Koronázási Kórus is fellép majd, ami különböző kisebb kórusokból fog összeállni: többek között menekült, LMBTQ+ és siket amatőr énekesek is részt vesznek benne, hogy hallassák a Nagy-Britanniában élő kisebbségek hangját. Akárcsak II. Erzsébet tavaly júniusi platinajubileumának alkalmából, ezúttal is arra ösztönzik az alattvalókat, hogy aznapra szervezzenek közös étkezéseket, hívják meg egymást vendégségbe, vagy ha az időjárás engedi, csapjanak utcabálokat III. Károly tiszteletére.

Az utolsó napot, azaz a hétfőt a jótékonykodásnak szentelik majd. Károly királyról köztudott, szívügye az adakozás: így május 8-án ennek fényében nyilvános napot tartanak, amikor arra bátorítják az embereket, hogy vállaljanak önkéntes munkát, és csatlakozzanak különböző, lakóhelyükhöz közeli jótékonysági akciókhoz.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!