Napi friss

Egy pulykafarmról indult, és most az RTL legnépszerűbb sorozatában játszik

Hogyan lesz valaki egy Vas megyei gazdaságból az ország egyik igen tehetséges 30 év alatti színésze, és miben hasonlít sorozatbeli szerepére? Többek között ezekről a témákról beszélgettünk Márfi Márkkal.

A Gólkirályság napjaink legnézettebb heti sorozata, aminek forgatására Márk jó szívvel emlékszik vissza „Pályakezdőként ez egy remek lehetőség, ráadásul Kapitány Iván (a sorozat kreátora – a szerk.) részéről ígéret és koncepció is volt egyben, hogy teret enged fiatalabb színészeknek. Néhányukkal dolgoztam már korábban, de voltak új találkozások. Erős csapat állt össze, ez már a forgatás hangulatán is érződött, és talán a végeredményen is látszik.”

Saját személyisége és a szériában megformált karaktere között van némi hasonlóság. „Ahogy én, úgy Windberger Krisztián is rendkívül céltudatos, és talán első látásra tűnhetek kissé nagyképűnek, de ez csak a felszín, aki megismer, hamar rájön, valójában nincs így. Persze tudok én is bunkó lenni – nem is mondom, hogy nehéz volt előszedni magamból a dacosságot meg a dühöt. Hamar robbanunk, és mindent ’adjuramderögtön’ akarunk. Türelemre inteném mindkettőnket. Hátha jön a rózsa…” – teszi hozzá.

Márk szülőfaluja Vasszécseny, innen költöztek gyerekkorába arra a farmra, ahol családja baromfitartással foglalkozik. „Hamar eldőlt, hogy a farmon nem tudnék maradéktalanul önazonos lenni. Ugyan tudnám alázattal és talán jól is csinálni, de valami mindig hiányozna – mondja a story.hu-nak Márk, akinek nem volt egy konkrét pont az életében, amikor eldöntötte, hogy színész lesz. – Utólag gondolkodtam csak már, hogy mégis mi lehetett ez a pont. Arra jutottam, hogy talán egy általános iskolai rendezvény, ahol a bátyámat hallottam énekelni közönség előtt. Talán 10 éves lehettem? Letaglózott a hatása. Ezt az érzetet keresem. Légy jó mindhalálig. A felnőttek már tudják. Ezt volt a dal.”

Színházban is játszik (Fotó: Archív)

Nemrég írt egy darabot, ami eredetileg szakdolgozatnak készült, de monodráma lett belőle, amelynek címe: TELIK – egy óra az életedből, amiben az önelemzés mellett terítékre kerültek bensőséges családi történetek is. „A pandémia alatt hazaköltöztem, és elkezdtem írni. Ötödéves voltam az egyetemen, egy életszakasz végén jártam, és azt éreztem, csak akkor vagyok képes előre lépni, ha számot vetek arról, hogy hányat és hogyan léptem eddig, vagyis hogy mi történt velem, mik hatottak rám, hogy olyan vagyok, amilyen. Biztos voltam benne, hogy ez hasznosabb feladat, mint hogy mások által már korábban megírt Wikipédia-szócikkeket átformáljak, és új köntösben tálaljam. Persze meg is kellett védenem a Bizottság előtt. De nekem semmit sem áll módomban jobban védeni, mint magamat. Ehhez viszont támadhatóvá kellett váljak. Az vagyok.”

Márk elárulja, amellett, hogy Hollandiában forgat, játszik a Radnótiban, a Szkénében és több független helyen is, már készül egy újabb alkotása, ami szintén autobiografikus alapokra épül. Addig is azonban aki még nem látta a TELIK – egy óra az életedből című monodrámát, megnézheti február 4-én, 26-án vagy március 25-én a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban, ahogy a Gólkirályságban is találkozhatnak Márkkal szombat esténként az RTL-en.

Kiemelt kép: RTL/Sajtóklub

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!