Napi friss

Bálint Antónia – Sikeres üzletasszony lett

Amikor hét éve végleg kiszállt a médiából, és a bankszektorban helyezkedett el, még a munkaadói sem gondolták, hogy az egyik legsikeresebb emberük lesz.

Bár Bálint Antónia visszavonult a nyilvánosságtól, mostanában azonban újra egyre többször hallatja a hangját. Láthattunk vele beszélgetést a TV2 Innovátor című műsorában, de néhány jótékonysági gálán is vállal műsorvezetői szereplést, miközben PR- és kommunikációs igazgatóként is dolgozik. „Jelenleg egy új, a szívemhez nagyon közel álló területen is tudok segíteni: a Sharity nagyköveteként egyre több időmet szentelem jótékonysági ügyek támogatásának. 2020 elején ismerkedtem meg a párommal, dr. Bársony Farkassal, tőle hallottam először a Sharityről, így – a pénzügyi szektor mellett – ez is meghatározóvá vált az életemben. Ma már együtt dolgozunk azon, hogy egy átlátható adományozási rendszer segítségével visszaadjuk az emberek adományozásba vetett hitét. Az én véleményem az, hogy mindenki jónak születik. Sokkal többen adakoznának Magyarországon is, mint ahányan ezt jelenleg megteszik, ha nem lenne ilyen nagy a bizalmatlanság, illetve ha nem lennének ilyen nagy számban azok, akik sajnos nem tehetik meg, hogy adjanak. A párom és egy barátja azonban hosszú évek fejlesztése után létrehozták a Sharity applikációt, ahol pénzzel és pénz nélkül is lehet adományozni. Ez utóbbihoz elég, ha valaki megnéz egy félperces videót az applikáció­ban, és a reklámozó cég fizeti ki a jótékonyságra szánt adományt. Így gyűlt össze Galó Tomikának is több mint négymillió forint, akinek a szülei igyekeznek minden követ megmozgatni, hogy időben elő tudják teremteni azt a 760 millió forintot, ami a Zolgensma-génterápiához szükséges” – mesélte a Bestnek Antónia.

És mindeközben egy 15 éves, gyönyörű kamaszlányt terelget az életben, ami – mint minden édesanyának – neki is tartogat kihívásokat. Már most nagyon büszke rá: többek között arra is, hogy mennyire érzékeny, ha a rászorulók megsegítése a téma. „Nemrég fordult elő, hogy szülinapi partin voltunk, ahová szemmel láthatóan kétszer annyi ennivalót rendeltek, ahány gyerek volt. A kislányommal is szoktunk beszélgetni arról, hogy sokan vannak, akik segítségre szorulnak, rendszeresen adományozunk is, így nem lepődtem meg, amikor a vacsora végén könnyes szemmel jött oda hozzám: ’Mami, ezzel a sok étellel mi lesz?’ ­Mivel többször voltam a Vöröskereszt által szervezett jótékonysági rendezvényeken, azonnal el tudtam érni őket, így a sok ételnek meg is volt a helye. Nagyon büszke vagyok a gyermekemre, hogy ilyen. Sok hozzá hasonló emberre van szükség a világban. És a Sharity éppen arról szól, hogy újra meg kell tanítani az embereket arra, hogy merjenek adni!” – mondta. A Sharity applikácó számos jelentős hazai és nemzetközi elismerést tudhat magáénak, többek között a Nemzeti Kuta­tási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal fővédnöksége mellett kiadott TOP 100 magyar találmány és fejlesztés 2020. évi kiadásának különdíjasa lett nonprofit, CSR kategóriában.

Kiemelt kép: TV2

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!