Napi friss

Meghalt XVI. Benedek, aki számos fontos gondolatot hagyott ránk

A 95 éves korában elhunyt nyugalmazott pápa sokat tanított az embereknek a család fontosságáról, barátságról és értékekről. Tíz idézet következik tőle.

„A szeretet nem puszta érzelem. Az érzések jönnek és mennek. Az érzés lehet egy nagyszerű, kezdeti szikra, de az egész szeretet nem ez. Természetesen ez egy folyamat, állandó úton-lét: a szeretet soha nincs készen, nincs befejezve; változik az élet folyamán, érlelődik, s éppen ezáltal marad hűséges.”

„Az igaz barátok kihívást jelentenek számunkra és segítenek abban, hogy utunkon hűségesek maradjunk.”

„Az igazságot nem a többségi szavazás határozza meg.”

„Drága barátaim, ne legyen köztetek bénító ellenségeskedés. Ne féljetek sem a világtól, sem a jövőtől, sem a saját gyengeségetektől. Az Úr megengedte, hogy a történelem e pillanatában éljetek, hogy hitetek által neve visszhangozzék az egész világon.”

„A világ kényelmet ígér, de téged nem kényelemre teremtettek. Téged nagyságra teremtettek.”

„A kereszt arra emlékeztet bennünket, hogy nincs igaz szeretet szenvedés nélkül, nincs életajándék fájdalom nélkül.”

„Élj úgy, hogy minden ember, akárhonnan jön is, befogadó és szerető szívre találjon benned.”

„Szíveinkben, mindőtök szívében, uralkodjék az a vidám bizonyosság, hogy Urunk közel van, nem hagy el bennünket, és átölel bennünket szeretetével.”

„Ébredj fel harmadik évezred embere!“

„A család a hozzánk legközelebb eső kórház, a gyerekeink első iskolája, és egyben a legjobb, legszebb öregek otthona is.”

Joseph Ratzinger német teológus-pap 2005 és 2013 között volt a katolikus egyház feje. Halálhírét a Vatikán jelentette be. „Fájdalommal tudatjuk, hogy XVI. Benedek emeritus pápa ma 9 óra 34 perckor elhunyt a vatikáni Mater Ecclesiae kolostorban. Az emeritus pápa holtteste 2023. január 2-án, hétfő reggeltől a Szent Péter-bazilikában lesz, ahol a hívek búcsút vehetnek tőle” – közölte a hírt Matteo Bruni vatikáni szóvivő.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!