Napi friss

Tokár Tamás felesége, Dorottya: „A férjem egy mesterszakács, de nem mindig lakunk jól a főztjével”

Nem várt következménye lett annak, hogy Tomi szerepelt A Konyhafőnök VIP-ban, azóta ugyanis odahaza átvette a hatalmat a konyhában, amit a felesége egy cseppet sem bán.

Tokár Tamás a tojásrántottát és a hamburgert tudta csak elkészíteni, ennek ellenére igent mondott A Konyhafőnök VIP felkérésére. „Kérdeztem is tőle, biztosan tudja, mit csinál? – mesélte a Storynak Tomi felesége, Kovács Dorottya, aki még jól emlékezett férje korábbi konyhai szerepléseire. – Miután megismerkedtünk, kitaláltuk, hogy rendezzünk főzőesteket, és készítsük el valamelyik ország specialitását. Ebből az lett, hogy én főztem, ő meg nézte.” Ám Dóri azt is tudta, hogy ha Tomi valamibe beleveti magát, akkor azt gőzerővel csinálja. A műsor pedig nagy változást hozott. Tomi újabb és újabb háztartási gépekkel tért haza, először hétköznapi, majd egyre szokatlanabb alapanyagokkal próbálkozott. Ám az igazi segítséget Wirgha Márktól, a 2016-os A Konyhafőnök második helyezettjétől kapta. „Márk a kisfiunk bölcsis társának az édesapja, séf, és közel is lakik hozzánk, ő készítette fel Tomit – magyarázta Dóri, aki mivel inkább sütni szeret és tud, mint főzni, remélte, hogy a műsor felvételei után sem lankad majd férje szenvedélye a gasztronómia iránt. És így is lett. Tomi meglehetősen gyakran, de hétvégén mindig főz a családjának, mégpedig igen jól. – Nem tudtam, hogy a férjem egy mesterszakács, igaz, nem mindig lakunk jól a főztjével. Ő otthon is a műsorban látott fine dining módon tálal, kis adagot tesz a tányérra, pöttyöz, kanállal húzza kis az isteni püréket, de az adag néha lehetne nagyobb. Amúgy tényleg a hobbijvá vált a főzés, a minap élete első rizottóját készítette el, és mennyeire sikerült. Egyetlen hiányossága, hogy sohasem mosogat el főzés után, az rám marad. De nem baj, látom, kikapcsolja a konyhai alkotás, hatalmas szenvedéllyel főz, és még jókat is, így én szívesen rendet teszek utána.”

Ételt rendeltek karácsonykor

Az ünnepi menüt idén Tomi főzte meg. „Tavaly nem remekeltem, mirelit halat készítettem, és borzalmasra sikerült. Ehetetlen volt, így kénytelenek voltunk gyorsan rendelni valamit” – mondta Dóri.

Kiemelt kép: Archív; RTL/Sajtóklub

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!