Napi friss

Jodie Foster – Robert De Niro megmondta: világsztár lesz

A hollywoodi kiválóság a napokban ünnepelte a 60. születésnapját. A kerek évforduló kapcsán összeszedtünk néhány érdekességet az életéből.

Kicsit eltűnt a rivaldafényből az elmúlt években, ám egykor Hollywood egyik legnépszerűbb sztárja volt. Gyerekszínészként kezdte, és még nem volt 14, amikor világhírű lett a Taxisofőr című sikerfilm kamasz örömlányaként, Oscar-díjra is jelölték érte. Robert De Niróval játszott a moziban, aki biztos volt benne, hogy ebből a kislányból sztár lesz.

Miatta támadták meg Reagan elnököt

Egy John Hinckley Jr. nevű fiatalember a Taxisofőr miatt olyan őrült rajongójává vált Jodie-nak, hogy megpróbálta meggyilkolni az amerikai elnököt, hátha a színésznő így felfigyel rá. A férfi börtönbüntetése idén járt le.

Tavaly tiszteletbeli Arany Pálma-díjat kapott (Fotó: Profimedia)

Titkolja, ki a fiai apja

Máig nem tudni pontosan, hogyan fogantak a fiai, a ma már 24 éves Charlie és a 21 éves Kit, akiket volt élettársával nevelt. Hogy ki az apjuk, máig titok, pletykáltak egy producerről, a hasonlóság miatt a színész James Woodsról és ismeretlen spermadonorról is.

Nővel él házasságban

A vállaltan leszbikus színésznő tíz éve szereti fotográfus párját, Alexandra Hendersont, össze is házasodtak. Korábban tizenöt évig élt együtt a producer Cydney Bernarddal, akivel két gyereket is vállaltak.

A True Detective új évadában egy alaszkai rejtély nyomába ered majd (Fotó: Archív)

Mi van vele?

Tavaly életműdíjat kapott Cannes-ban. A színészet mellett egyre többet rendez, jelenleg pedig a True Detective című sikersorozat negyedik évadát forgatja főszereplőként.

A bal oldali kiemelt képen a Taxisofőr felvételén Robert De Niróval (Fotók: Profimedia)

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!