Napi friss

Öt év alatt heverte ki a bántásokat Széphalmi Juliska

Kemény kritikát kapott őszülő hajára a táncművész, akit igénytelennek tartották a pályatársai, és ennek hangot is adtak.

A Madách Színház táncművésze mindig is vagánynak tartott az ősz hajat, ám soha nem merte teljesen lenöveszteni feketére festett hajkoronáját. „Színházi emberként szerintem fontos, hogy az ember tetszen a környezetének, dekoratív és ápolt legyen, hisz ez is hozzátartozik a munkámhoz, mindamellett, hogy a színpadon folyton megmondják, hogy hogy nézzek ki. Az pedig, ha a hétköznapokban valaki bármilyen módon eltér a nagyátlagtól, legyen az például egy korai őszülés, akkor azt már azonnal megbélyegzik, és furának tartják az emberek. Én 18 éves koromban kezdtem el őszülni, és akkor úgy döntöttem, lenövesztem, mert vagánynak, menőnek tartottam a fekete hajamban megcsillanó ezüst tincseket. 25 éves koromtól kezdve azonban festettem a hajamat, mert a pályatársaim, színházi kollégáim megszóltak, hogy mi ez az igénytelen rőzse, és egyébként is hogy nézek ki” – mondja a story.hu-nak a táncművész, aki eleinte tűrte a kritikát, végül mégis inkább a hajfestés mellett döntött.

„Lehet, hogy akkoriban én sem voltam teljesen kibékülve magammal, és azért érintett ennyire rosszul, hogy megszólták a külsőmet. Talán ha jobban elhatározom magam, és persze több önbizalmam lett volna, akkor nem foglalkoztam volna azzal, hogy ki mit mond, de mivel egyébként is bizonytalan voltam, és a lenövesztésre is egyfajta kísérletként, játékként tekintettem, így azonnal hatottak rám a megjegyzések, és jó időre elvették a kedvemet attól, hogy kilépjek a komfortzónámból” – magyarrázza Juliska. A harmincéves táncosnőnek öt év alatt sikerült kihevernie a kéretlen megjegyzéseket, s most úgy érzi, újból készen áll a változásra. „Három hónappal ezelőtt levágattam a hosszú hajamat, amiért eleinte újfent megszóltak az emberek, de már nem érdekelt. Sőt, ismét eljátszottam a gondolattal, mi lenne, ha lenöveszteném a hajamat. Bár nem tudom, hogy ez mikor fog bekövetkezni, mint ahogyan azt sem, hogy a jövőben ezt majd menőnek vagy igénytelennek tartják-e az emberek, de jó lenne végre, ha nem kritizálnánk folyton egymást, hanem mindenkit elfogadnánk úgy, ahogy van!”

Pataki Ágit sem kímélték

Nem Juliska az egyetlen, akit keményen kritizáltak az ősz hajtincsei miatt. Két évvel ezelőtt a 71 éves modell, Pataki Ági is búcsút intett a hajfestéknek, ami nagy visszhangot váltott ki az emberek körében. Volt, akinek tetszett, hogy nem akar fiatalabbnak tűnni, mások ezzel szemben úgy vélték, a modell elhagyta magát, és beleőszült a karanténba. „Nagyon féltem, és a mai napig furcsa helyzet ez, de ez is olyan, hogy az ember meg kell, hogy tartsa a személyiségét, ugyanakkor az is fontos, hogy befogadó legyen, és észre vegye, mi történik a világban. A fehér haj tipikusan olyan dolog, aminek üzenetértéke van, és nagyon sokan bevállalták a világban. Hozzájuk szerettem volna csatlakozni, mert hátha az én példám jó hatással lesz az olyan csajokra, akik nyitottak a világra” – mesélte Ági a Makeup/Down című műsorban.

Kiemelt kép: Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!