Napi friss

Lotfi-Schadi Réka: „Felnézek Begire, amiért elkezdett pszichológushoz járni”

Hogy a Nyerő Párosban felvállalták házassági problémájukat, az nemcsak Réka és Begi kapcsolatára gyakorolt jó hatást, de sok más párnak is segítettek.

Annak idején a műsorban Sebestyén Balázs azt a kérdést tette fel a Nyerő Páros játékosai­nak, hogy mit kívánnak egymástól. Lotfi Begi erre azt felelte: Azt, hogy tiszta lappal kezdjék újra a feleségével. „Nem lehet tiszta lapot nyitni, csak új fejezetet kezdeni, mert a múltat nem lehet egyszerűen eltörölni, nem lehet átlépni rajta” – válaszolta akkor Réka.

Ketten, de mégis egyedül

Akkor már sok mindenen túl voltak. Kiderült, az állandó munka miatt Begi elfelejtette, hogy a felesége is mellette van, ezért eltávolodtak egymástól, keveset voltak kettesben, ráadásul minden családi teendő a feleségre hárult. „Egy évvel ezelőtt eljutottunk a plafonig. Nagyon durván elindultunk a lejtőn, és egy pokoli év van a hátunk mögött. Nem kaptam semmilyen elismerést, sem megbecsülést, pedig mindent egyedül csináltam. Sőt arról beszélt, hogy én nem csinálok semmit, vagy amit csinálok, annak semmi értelme. Ez volt az, ami miatt besokalltam – árulta el a könnyeivel küszködve a háromgyermekes édesanya. A zenész értette, mire gondolt a felesége, ott a játék során, miután megvallotta érzelmeit Rékának, belátta, hogy ha nem változtat, akkor annak rossz vége lesz közöttük. „Óriási dolog, hogy mindezt elismerte, mert korábban tagadásban volt. Ez a színvallás az első lépcsőfok volt ahhoz, hogy rendbe tegyük a házasságunkat. És bár még nem tartunk ennek az útnak végén, de azóta is gyógyítjuk egymást.”

Megváltoztak a mindennapok

Hogy mindez mit jelent a gyakorlatban, azt Réka máris sorolja. „A férjem igyekszik azóta az otthoni teendőkből is kivenni a részét. Például velünk kel, elmegy élelmiszerért, hozza-viszi a gyerekeket. Nem külön életet él, hanem felvette a családi életünk ritmusát. De a leginkább azért nézek fel rá, mert elkezdett pszichológushoz járni. Begivel már korábban is beszéltünk róla, hogy szükség lenne szakemberre, de akkor hallani sem akart erről. Most azonban hetente egyszer elmegy hozzá” – mondja Réka, majd így folytatja: „Mindenkinek megvan a maga csomagja: traumák, sérülések, szokások, minták, amiket hordoz és továbbvisz. Neki is megvannak ezek a gyermekkorából, az akkori családi életéből, és mivel nem ismert mást, ezt hozta a mi családi életünkbe is. Viszont fontos, hogy ne azt adja tovább a gyerekeknek és nekem, ne olyan életet éljen, mert nem az a viselkedés a természetes és építő. Egyébként felmerült az is, hogy kettesben járunk a szakemberhez, de ő azt mondta, jobb, ha én nem kísérem el, hogy egyedül tudjon dolgozni magán. Én pedig mindenben támogatom, mert tudom, hogy ha a sebeink, a sérelmeink begyógyulnak, akkor valóban új fejezetet tudunk nyitni az életünkben.”

Fotó: Archív

Kell beszélni a problémákról

Az, hogy Begi és Réka nyíltan beszélt frigyük nehézségéről, sok-sok hasonló gondokkal ­küzdő párt, házaspárt megérintett. „Rengeteg nőtől kaptam és kapok ma is biztató levelet, üzenetet a közösségi oldalamon. ­Leírják, hogy hasonló helyzetben vannak, és rengeteg erőt adott nekik az, hogy mi ezt a problémát felvállaltuk. Azt is írták, hogy nem is hitték volna, hogy sok-sok párnak vannak ­hasonló gondjai, és milyen jó, hogy lehet tanácsot kérni, beszélgetni a témáról, ösztönözni egymást. Más azt írta, hogy a férje látta a műsort, amiben mindezt elmondtuk, magára ismert, és azóta változtatott” – mondja meghatottan Réka, aki éppen ezért egy pillanatig sem bánta meg, hogy minderről nyilvánosan beszélt.

Kiemelt kép: Schumy Csaba

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!