Napi friss

48 éves lett Leonardo DiCaprio – Örökbe fogadott egy afrikai árvát, az afgánok betiltották a haját

Hollywood legragyogóbb csillaga egy újabb évvel lett öregebb, fénye azonban az idő múlásával sem kopik. Összeszedtünk tíz, kevésbé ismert tényt a filmsztárról.

Édesanyja, Irmelin Indenbirken, a híres reneszánsz festő, Leonardo da Vinci után nevezte el. Mikor az asszony Olaszországban járt, épp egy da Vinci-festmény előtt állt a firenzei Uffizi Múzeumban, amikor még a hasában lévő fia először elkezdett rugdosni. Irmelin akkor döntötte el, hogy Leonardo lesz a fia neve.

Egyke, titkárnőként dolgozó édesanyja ráadásul egyedül nevelte fel.

Édesanyjával egy Oscar-gálán (Fotó: Getty Images)

Első képernyős munkájából kirúgták, mert bomlasztotta a közösséget. A műsor címe Romper Room volt, és gyerekeknek készült.

Bár korán kezdte a szakmát, hiszen már gyerekként is dolgozott, később különleges neve számos nehézséget okozott neki. Vagy száz meghallgatáson járt a nyolcvanas években, mégsem ő kapta a főszerepeket. Egyszer egy ügynök azt tanácsolta neki, változtassa meg a nevét Lenny Williams-re, ami jobban cseng az amerikai füleknek, a színész azonban erről hallani sem akart.

A Titanic után kitört a világban a Leo-mánia, férfiak milliói akartak olyan frizurát maguknak, amilyet ő viselt a filmben. A hajstílust több országban egyszerűen betiltották, többek között Afganisztánban is.

A Titanic egyik legpikánsabb jelenete, mikor Jack rajzot készít a teljesen meztelen Rose-ról. Kate Winslet és ő is jól tudták, hogy a színésznő a forgatás alatt is anyaszült meztelenül fekszik majd a színész előtt, így Winslet úgy oldotta DiCaprióban a feszültséget, hogy még a jelenet forgatása előtt villantott előtte. A taktika bevált, a színész egy percig sem izgult a meztelen jelenet alatt, és máig szoros baráti viszony fűzi őket egymáshoz.

Kate Winslettel a Titanicban (Fotó: Getty Images)

Szeret modellekkel kezdeni, akik általában odáig vannak érte, egy alkalommal azonban rosszul végződött a találkozás. 2005-ben egy Aretha Wilson nevű hölgy egy törött üveggel vert rá a színész fejére egy buliban, aminek következtében DiCaprio arca megsérült. A modelt 2010-ben két év börtönre ítélték.

Mikor Afrikában forgatta a Véres gyémánt című filmet, „örökbe fogadott” egy dél-afrikai árvaházban élő kislányt. Bár a kicsit nem vette magához, minden hónapban küld neki egy csekket, és gyakran beszélnek egymással telefonon.

Egy környezetvédelmi panelbeszélgetésen megjegyezte, korábban már bejelentkezett, hogy szívesen elutazna a Marsra.

Két otthona is van: egy Los Angelesben és egy New Yorkban. Ezenfelül vásárolt magának egy szigetet Belize partjainál, amivel az a terve, hogy idővel környezetbarát üdülőt csinál belőle.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!