Napi friss

Családi egészségnapra hív Erős Antónia

Ingyenes szűrésekkel, egészségügyi tanácsadásokkal várják az érdeklődőket az Egy Csepp Világnapon. Az RTL sztárjai biztosan ott lesznek, hogy saját egészségmegőrzésükről meséljenek.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány hagyományaihoz híven idén is megrendezi a Diabétesz Világnaphoz kötődő ingyenes családi egészségnapját, az Egy Csepp Világnapot november 20-án, vasárnap 10–18 óra között Budapesten, a MOM Sport rendezvényközpontban. A felnőtteket ingyenes szűrésekkel, egészségügyi tanácsadásokkal, kiállítói standokkal és nem utolsósorban sztárfellépőkkel várják. Az idei X-Faktor versenyzői, de a tavalyi évad egyik felfedezettje, Paulina is ott lesznek, hogy szórakoztassák a helyszínre látogatókat.

A cél: 2550 km

Erős Antónia vezetésével 15 órakor kezdődik a már hagyományos Diabétesz Séta, amihez bárki csatlakozhat. Ezzel a programmal az Egy Csepp Figyelem Alapítvány arra hívja fel a figyelmet, hogy napi 30 perc mozgással sokat tehetünk a 2-es típusú diabétesz megelőzéséért, illetve arra szeretnék ráirányítani a figyelmet, hogy a cukorbetegek számára a sport az életminőség javulását és a jobb vércukorértékeket jelentheti. A Diabétesz Séta online közösségi kihívással is kiegészül, amelyet idén harmadik alkalommal Kék Kör Túra elnevezéssel indít az alapítvány a Magyar Természetjáró Szövetséggel együtt. Az egyhetes kampány a MOM Sportban zárul, ahol egy gyaloglópadon sétálhatnak a látogatók, a cél nem más, mint a „kilométerek gyűjtése”, de a játékba online is bárki becsatlakozhat november 14. és 20. között. A megtett kilométereket vasárnap 17 órakor az Egy Csepp Világnapon összesítik, és nyereményeket sorsolnak ki a résztvevők között. A cél az Országos Kékör távjának, a 2550 km-nek a megtétele. A nap végén a tombolán értékes nyeremények is gazdára találnak.

Sztárokból nem lesz hiány

Erős Antónián kívül más hazai hírességek, Barabás Éva, Csonka András és Rábai Balázs is részt vesznek a november 20-ai rendezvényen. Interaktív Egészség Talkshow-kon osztják meg, hogyan őrzik meg az egészségüket, de kedvenc ételeikről és hobbijukról is mesélnek a közönségnek. Ezenkívül a sztárok vércukorszintjét is megmérik, és több ingyenes szűrésnek (látásvizsgálat, lábdiagnosztika, Inbody-szűrés, testösszetétel-mérés, diabetológiai, dietetikai és fogászati tanácsadás) is alávetik magukat. Ezeken a szűréseken természetesen minden érdeklődő részt vehet az Egy Csepp Világnap egész ideje alatt. A diabétesz világnap alkalmából a cukorbeteg-klubok tagjait előadások, kóstolók is várják a különteremben.

 

Macikat is gyógyíthatnak

Az egész napos rendezvény során a kicsik sem fognak unatkozni. A Kolompos Zenekar, Peller Anna és a Street Sixteen tinizenekar szórakoztatja majd a gyerekeket. Ismét megnyitja kapuit a közkedvelt Teddy Maci Kórház is, ahol a kicsik plüssmacikat „gyógyíthatnak” orvostanhallgatók segítségével. Az orvosi rendelés alatt a gyerekek játékos keretek között ismerhetik meg a „macidoktorok” gyógyító tevékenységét, de az egészségre nevelés, a prevenció és a veszélyes élethelyzetek elkerülése is középpontba kerül. A KiDS Birodalomban speciális ugróiskola és puzzle várja a kicsiket, míg a nagyobbak sport- és kreatív játékokban vezethetik le energiáikat, a kisebbeket a Mesekert játékai várják.

A családi egészségnap mellett online webinárokkal is készül az alapítvány. November 14–18. között minden délután egy-egy aktuális egészségtémában láthatnak beszélgetést szakemberekkel az alapítvány honlapján.

A rendezvény főtámogatója a 77 Elektronika Kft., támogatója a Család-barát Magyarország. További információk: egycseppfigyelem.hu

A cikk szponzorált tartalom.

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!