Napi friss

II. Erzsébet királynő – 96 év emlékeit őrzik a patinás paloták

Őfelsége legismertebb otthona a Buckingham-palota volt, de nem ez volt az egyetlen lakhelye.

A királynő sokat időzött Londonban, mindennapjai nagy részét a Buckingham-palotában töltötte, de a 775 szobából csak hatot használt. Hétvégi menedéke a windsori kastély volt, húsvét idején egy hónapon át tartózkodott ott. A világ legnagyobb, ma is lakott kastélyában több mint ezer szoba van, egyik újabb, 19. században elkészült részén volt a királynő magánlakrésze, de gyakran itt fogadott hivatalos látogatókat, külföldi elnököket, uralkodókat is. A hatalmas birtokon található a Frogmore Cottage, ahol korábban Harry hercegék éltek, és itt van a Szent György-kápolna is, ahol Erzsébet és Fülöp végső nyughelye található.

A cikk folytatását a Story Sztárotthon különszámában találja meg, ahol megmutatjuk, milyen volt a királynő otthona, hol nőttek fel a húgával, hol karácsonyozott a gyerekeivel, imádott férjével. Elmeséljük, melyik kastélyt miért szerette.

A Story Sztárotthon különszámát keresse az újságárusoknál!

A hírességek kitárták előttünk a lakásuk, a házuk ajtaját. Sokuk most először mutatta meg, hol és hogyan él, így 30 sztárotthont, 30 enteriőrt csodálhatunk meg.

A kiemelt képen II. Erzsébet dolgozószobája a Buckingham-palotában (Fotó: Getty Images)

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!