Napi friss

Gombos Edina sütési tippje – Így kel meg a tészta a hűvös szobában

A kelesztéshez jó melegre van szükség, az egykori tévés azonban egy konyhai cselhez folyamadott, hogy hűvösben se kelljen lemondania a kelt tésztáról.

Beköszöntött a hideg idő, manapság pedig kétszer is meggondolja az ember, mikor kapcsolja melegebb fokozatra a radiátort azért, hogy például a kelt tészta könnyebben megkeljen. Mégsem kell lemondani a frissen sült pékárukról, elég megfogadni egy olyan rutinos háziasszony, mint Gombos Edina tanácsait, aki mindig igyekszik ínycsiklandó fogásokkal kedveskedni a családjának. Legújabb kedvencük az olasz lepénykenyér, amit Edina sem régóta készít. „A focaccia tésztáját két napig kell érlelni, akkor lesz ruganyos, nyúlós és buborékos. Lehet tenni rá paradicsomot, olívabogyókat, friss bazsalikomot, paprikát, feta sajtot, rozmaringot is. Akkor tökéletes a tésztája, ha kívül ropogós, belül viszont puha. Fogyasztás előtt pedig mindig szendvicssütőben melegítjük, ott kapja a végső pirulást” – avatott be a tévés videójában, amit az Itt Van Amerika nevű Instagram-oldalán tett közzé.

Edina évek óta Floridában él a családjával, ám az ottani éghajlat miatt neki is szüksége volt némi fantáziára, hogy a kelesztés ne fulladjon kudarcba. Korábban nem szívesen kísérletezett a légkondicionáló miatt huzatos lakásban, ám amióta rátalált egy magyar pék, Gábor Instagram-oldalára, újra egyre nagyobb kedvvel gyúr és dagaszt, ráadásul nem is akárhogyan: a szárítógépét hívta segítségül. Az sem baj, ha valakinek nincs ilyen az otthonában, mert Edinának van még egy másik bevált módszere is arra, hogy megérjen a tészta. „Kell neki időt adni, és huzatmentes, jó helyet keresni. Nekem a focaccia a második hajtogatás után az előmelegített sütő tetején pihent, előtte a szárítógépen, ami szintén adta neki a hőt a hétvégi nagymosásnál” – osztotta meg a konyhatrükköt.

Kiemelt képek: Instagram/Itt Van Amerika; Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!