Napi friss

Csuka Mónika – Elvesztett testvére miatt kezdett énekelni

Tragikus események követték egymást az életében, de ha mindezek nem történtek volna meg, most ő sem állna az X-Faktor színpadán.

„Volt egy bátyám, két hónappal azután halt meg, hogy a fiam megszületett. Mondta, hogy tök jó hangom van, de valahogy amíg velünk volt, nem fogadtam meg a tanácsát. Aztán eljött az a tragikus nap – eleveníti fel a fájdalmas emléket Mónika. – Ő 25 éves volt, én 20. Megtörtént a tragédia, elnyelte őt a Tómalom. Ez megrázta az egész családot. A mai napig nagyon hiányzik. A halála után elővettem azokat a dalokat, amiket ő szeretett hallgatni, és elkezdtem őket énekelni. A kisfiam, Norbi akkor még csak pár hónapos volt.”

Ráment a házasságuk

Friss gyászában, egy csecsemővel a karján kellett Mónikának szembesülnie az újabb csapással. „A fiamról kiderült, hogy autista. Már akkor, pár hónapos korában voltak jelek. Nem figyelt rám. Nem vette fel a szemkontaktust. De amikor a bátyám halála után elkezdtem énekelni, azt vettem észre, hogy ezzel fel tudom kelteni az érdeklődését. Egyébként sehogy sem tudtam rávenni, hogy figyeljen rám, de ha énekelni kezdtem, rögtön megváltozott a helyzet, ezért énekelve kezdtem beszélni hozzá, hogy figyeljen. Anyukám négy gyereket nevelt fel, ő már rögtön az elején megsejtette, hogy valami nem stimmel. Aztán a tünetek egyre szaporodtak: Norbi nem rágta meg az ételt, az autóval nem úgy játszott, mint más kisfiúk, hogy tologatta, hanem a kerekét pörgette a füle mellett, és azt hallgatta. Ha nem a megszokott útvonalon akartam vele hazamenni, dührohamot kapott. Amikor megkaptuk az orvosi diagnózist, édesanyám sírva fakadt, én azonban nagyon elszánt voltam: rögtön azt néztem, mi legyen a következő lépés, hogyan tudjuk fejleszteni – emlékszik Mónika. – A férjem nagyon nehezen viselte ezt az egészet, Norbi betegsége rányomta a kapcsolatunkra a bélyegét. Annyira, hogy el is váltunk. Idővel beláttuk, hogy nincs értelme egymást hibáztatni a történtekért. Ma már jó a viszonyunk, de többé nem tudnánk együtt élni. Egyikünk sem talált párra még, de együtt lenni sem tudnánk, mert a szerelem elmúlt. A fiunkkal kapcsolatban azonban mindent meg tudunk beszélni, és nagyon jól tudunk együttműködni. Norbi már 13 éves, és mindkettőnkkel sok időt tölt.”

Kisfiával, Norbival (Fotó: Archív)

Különös feltétel

Ezek az események vezették Mónikát az RTL Klub tehetségkutatójába. „A bátyám halála után a szüleim is úgy érezték, valahogy pótolniuk kell azt az űrt az életükben, amit ő hagyott. Miután a húgom is felnőtt lett, úgy döntöttek, nevelőszülők lesznek. Hogy én dolgozni tudjak, valakire bíznom kellett Norbit, és ők vállalták a segítséget, hiszen megfelelő helyük és tapasztaltuk is volt már – magyarázza Mónika. – Anyukámnak azonban volt egy feltétele: azt kérte, ha így már lesz egy kis időm, akkor jelentkezzek az X-Faktorba, és próbáljam ki magam. Így kerültem az RTL műsorába. Különös ezt kimondani: de ha nincs a bátyám halála, és nincs Norbika betegsége, akkor valószínűleg ma én sem állok az X-Faktor színpadán.”

Kiemelt kép: RTL

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!