Napi friss

A Gyilkos sorok sztárja – A világ másik felére költözött, hogy megmentse a gyerekeit

Angela Lansbury az ötvenes években mintacsaládként élt férjével és három gyerekével. Egy évtizeddel később darabjaira hullott az idill.

A színésznő halálát a napokban jelentette be három gyermeke: Anthony, Deirdre és David. Férje, a színészből lett hollywoodi ügynök, Peter Shaw 2003-ban hunyt el, házasságuk 53 éven át tartott. 1949-ben esküdtek meg, a Gyilkos sorok sztárja pedig saját gyermekeként szerette a férje korábbi kapcsolatából született Davidet. 1952-ben aztán megszületett első közös gyermekük, egy fiú, Anthony, majd egy évre rá a lányuk, Deirdre. Példás családi életet éltek az ötvenes évek Amerikájában, Malibuban, ám egy évtizeddel később darabjaira hullott az addigi idill. Lansbury egy 1984-es, People-nek adott interjújában mesélte el, hogy a hatvanas években gyermekei túl közel kerültek a drogokhoz, főleg a fia, Anthony. De az is kiderült, hogy lánya a rettegett Charles Manson szektájának a tagja volt. A színésznő magát okolta mindezért, utólag úgy látta, ha több időt töltött volna a családjával és kevesebbet a filmezéssel, megelőzhette volna a bajt.

Angela Lansbury és két gyereke: Deirdre és Anthony (Fotó: Getty Images)

Gyermekei drogproblémájának súlyosságát jól mutatja, hogy Hollywood ünnepelt színésznője rendkívül komoly döntést hozott. Maga mögött hagyta Amerikát, és jó messze, Írországba, Country Corkba költöztette a családját. Azért ide, mert akkoriban ez az ország volt a leginkább mentes a kábítószerektől. A színésznő élete legboldogabb éveiként emlékezett vissza arra az időszakra, amit Írországban töltött. Egy 1825-ben épült kőházban éltek, nyolchektáros birtok vette körül őket, 300 szilfa állt az udvaron, a kertjük végében pedig egy folyó hömpölygött. Még az is felmerült benne, hogy végleg hátat fordít Hollywoodnak, és örökre ott telepszik le, dé végül 1979-ben túladtak a házon, és visszatértek Amerikába. Legnagyobb örömére mindkét gyermeke egyenesbe jött, megszabadultak függőségeiktől, fia, Anthony később még rendezte is őt a hazánkban is nagy népszerűségnek örvendő krimisorozatban, a Gyilkos sorokban.

Kétszer volt házas

Angela Lansbury első férje Richard Cromwell volt, 1945-ben házasodtak össze. A frigy azonban nem tartott sokáig, kilenc hónap után elváltak. Második férje, Peter Shaw volt számára az igazi. A férfi tartotta kézben a  felesége sajtóját, kezelte a személyes ügyeket, és még vacsorát is főzött a gyerekeknek, amíg a színésznő forgatott.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!